Als reviewer van de game keek ik vorige week best uit naar wat dat eerste seizoen nou zou gaan brengen. Maar na een paar missies weet ik het eigenlijk niet meer.

Vorige week liet Rik meer zien over het eerste seizoen van Suicide Squad: Kill the Justice League. Een deel wat ons de Joker zou brengen. En dat alleen al is het waard om de game even uit het stof te halen. Maar helaas, het lijkt allemaal mooier dan het werkelijk is. En ik ben niet de enige dit dit vind.

Een speler schreef op Reddit over de recente Joker-uitbreiding van de game het volgende: “Ik geeft het toe, we hebben de ontwikkelaars een kans en het voordeel van de twijfel gegeven en dat we onze vingers eraan hebben verbrand. Het is alsof je het bos in brand ziet staan als je ernaartoe rijdt en er toch in gaat.”

Deze opmerkingen zijn een reactie op een video van AngryJoeShow waarin hij kritiek levert op de uitbreiding van seizoen één voor de live-service Suicide Squad: Kill the Justice Leage. Hij begint de video met: “dit moet een grap zijn.” Hij vervolgt: “Dit is de slechtste DLC-lancering van een live-service game die ik ken.”

Zo ver wil ik niet gaan want er zijn wel meer voorbeelden van dit soort grinding-festivals maar eerlijk is eerlijk, heel veel goeds doet het ook niet. In de uitbreiding ga je naar een van de multiverses oftewel, een van de andere werelden waar Brainiac ellende heeft veroorzaakt. Iets waarvan ik dacht dat ik telkens als ik een missie startte waarbij ik in het heelal werd gezogen, al aan het doen was.

Blijkbaar werkt het spel niet helemaal zo en moet je, om uberhaupt met de Joker te mogen spelen, grinden totdat je geel ziet. Er is niets nieuws, geen nieuwe verhaalsmissies, geen nieuwe missietypes en ook geen nieuwe vijanden. We zitten in een soort herhalende paradox waarin je door blijft gaan om zo toch met de Joker aan de slag te mogen. Uitgerekend zal je daar om en nabij de 70 missies voor moeten volbrengen.

Gelukkig zijn wij als spelers niet de enige die klagen. Ook Warner Bros. Chief financial officer Gunnar Wiedenfels heeft al laten weten dat Kill the Justice League “niet aan onze verwachtingen had voldaan”. Als we daarnaast ook nog even in ogenschouw nemen dat men bij WB meer servicegames wil gaan maken, dan zou ik daar nog heel even goed op gaan oefenen. Want dit is alvast een slecht voorbeeld. Gelukkig lacht de Joker wel zijn ballen uit de broek. Dan is er tenminste nog eentje die hier vrolijk van wordt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties