Eerder dit jaar liet Square Enix weten dat er een nieuwe JRPG voor home consoles aangekondigd zou worden. De kans was uiteraard groot dat het hier om de Xbox One en PS4 ging, helaas hebben we dan wat teleurstellend nieuws.

Op 13 april verscheen er een teaser site van Square Enix met geheimzinnige letters en cijfers en het leek om een nieuwe Star Ocean game te gaan. Dat blijkt ook het geval te zijn, want Star Ocean 5 is een feit. De game zal helaas alleen niet naar de Xbox One komen, althans niet in Japan. Officieel is de game nog helemaal niet voor Europa aangekondigd, maar de kans is uitermate groot dat de game uiteindelijk wel gelokaliseerd zal worden. We hebben Star Ocean: The Last Hope nog op Xbox 360 mogen spelen, maar het vijfde deel zal daar niet aan toegevoegd worden.

Phil Spencer van Microsoft liet onlangs nog weten in een interview dat hij zelf zeer groot fan van het JRPG genre is en veel meer van dit genre naar de Xbox One wil brengen. Hopelijk gaan we daar ook echt iets van zien in de toekomst.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties