Met het uitblijven van een pre-order mogelijkheid voor de Xbox One X komen ook de geruchten dat 7 november niet gered kan worden. Maar is dit ergens op gebaseerd?

Nee, dat is het niet. Het is puur de speculatie van fans die waarschijnlijk zichzelf voorbereiden op teleurstelling mocht het niet gaan lukken. Microsoft zelf blijft 7 november als datum zien.

Dit liet Phil Spencer ons weten via een tweet.

Dat men hier wat huiverig voor is, komt door de geschiedenis van eerdere releases. Maar zover wij kunnen zien heeft men hier wel van geleerd. Natuurlijk is het voor velen vreemd dat je nog steeds geen officiële pre-order kan plaatsen. Bedrijven die dit toch doen, zijn al door Microsoft op de vingers getikt. De reden dat dit niet kan is minder spectaculair dan je op het eerste gezicht zou denken. Het is geen verhaal van productie of problemen met de ontwikkeling maar simpelweg een juridisch verhaal. De console heeft gewoon nog geen FCC approval gekregen.

FCC

Dat lijkt een klein detail maar is groot genoeg om ervoor te zorgen dat Microsoft deze console gewoon nog niet mag aanbieden. Klein omdat deze toestemming eigenlijk alleen maar te maken heeft met het controleren van de radio frequentie waar het apparaat gebruik van maakt. Elk apparaat waar maar Bluetooth of WiFi op zit en die in de US wordt gebruikt, moet daar al aan voldoen. Zonder dat stempeltje mag het nog niet op de markt gebracht worden. Dus het is allemaal niet zo heel spannend. Zodra men bij Microsoft het stempeltje heeft, zal de trein gaan rijden. Of men dan nog even wacht op een mooi aankondigmoment, zoals de GamesCom, dat blijft gissen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments