Speel Cyberpunk 2077 niet alsof het GTA is

Helaas waren wij niet uitverkoren om de eerste vier uur van Cyberpunk 2077 zelf uit te proberen. Maar gelukkig hebben we de video nog.

Daarin zien we al een beetje hoe de game loopt en te spelen is. De vergelijking met een GTA is snel gemaakt en je zou de game dus ook zo kunnen spelen, inclusief sloopstand. Maar CD Projekt RED liet ons weten dat dit toch niet echt een goed plan is. Ze geven aan dat die mogelijkheid wel in de game aanwezig is. En men heeft dit gedrag bij verschillende testers in het begin ook zien gebeuren.

Als je zonder spijt op slooptocht wil gaan, dan kan dat, en voor ons is dat geen probleem. Maar ik denk dat als men de game start en missies gaat doen en merkt hoeveel opties je daarin hebt, dan denk ik dat die spelers hier wel even over na gaan denken en stoppen met het uithalen van roekeloze acties. We hebben veel spelers gezien die naar die ‘GTA-stand’ gaan maar ook dat ze zich na een tijdje realiseren dat dit je gamebeleving totaal anders laat zijn waarna ze de manier van spelen toch veranderen.

Max Pears, level designer

Het is ons nog niet bekend of speler belangrijke personen en questgevers om kunnen brengen. Omdat dit nergens staat aangegeven, zou deze mogelijkheid er best weleens kunnen zijn. Dit zou anders zijn dan bij The Witcher 3, waarin het niet mogelijk was om NPC’s om te brengen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments