Als Sony het doet, lees je er niks over. Als Microsoft het doet, dan is het hek van de dam. Maar Sony doet wat de rest van de tech industrie ook doet… mensen ontslaan.

Playstation maker Sony heeft aangekondigd dat het 900 banen zal schrappen. Dat is ongeveer 8% van de mensen die daar werken. Het geldt voor alle Sony Interactive Entertainment regions. Er is zelfs een complete studio die opgedoekt wordt. Die is dicht bij huis, want dat is de studio in Londen.

Sony volgt hier in het rijtje van o.a. Embracer Group, onze eigen Microsoft van Xbox na de monsterkoop van Activision Blizzard King en een kleinere studio.

Weet je wat anders is met deze aankondiging van Sony? Vrijwel niemand is in rep en roer. Ik hoor green kreten als ‘Sony pr is een shitshow!’ of ‘Wat een clusterfuck aan gebrekkige communicatie’. Sterker nog ‘gaan we überhaupt nog een PS6 zien?’. Nee, Sony mag gewoon aankondigen dat er geen grote vervolgen komen voor de PS5 van de huidige first party reeksen, maar Microsoft moet – zelfs door eigen community – door het stof als ze even niet reageren op een vuurtje die is aangestoken door klikgeile websites. Door ‘insiders’ die nog meer volgers willen. Sony mag 8% ontslaan zonder dat het merk an sich in twijfel wordt getrokken.

Opmerkelijk. Misschien moeten we even een paar ‘insiders’ laten tweeten die door klikgeile websites worden opgepikt zodat we volgende week een business update krijgen van onze Japanse vrienden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties