Het is een roerige tijd aan het begin van het jaar op het gebied van ontslagen. Bij de studio achter het unieke spel Disco Elysium is dat niet anders.

Er is al heel wat gebeurd sinds de release van het fascinerende detectivespel in 2019 Disco Elysium (lees hier de review van oud redacteur Clenn die hier laaiend enthousiast over was). Vorig jaar bracht People Make Games een documentaire uit die de achtergronden belichtte, en nu lijkt het erop dat er grote veranderingen op komst zijn.

Volgens een rapport van GLHF is ontwikkelaar ZA/UM van plan om ongeveer 24 medewerkers te ontslaan nadat ze een standalone uitbreiding van Disco Elysium hebben geannuleerd. Dit project, X7 genaamd, was bijna klaar, maar gaat nu dus niet door. Dat is natuurlijk balen voor het team en de fans die erop zaten te wachten (zoals Clenn)!

In een ander rapport hebben twee schrijvers van X7, Argo Tuulik en Dora Klindžić, gesproken over de sfeer binnen de studio. Tuulik, de laatste schrijver van het originele Disco Elysium die nog over is bij de studio, denkt dat het een “one-game studio” blijft. Klindžić vertelde ook dat de laatste maanden bij X7 behoorlijk zwaar waren, met veel overuren, burnouts en conflicten.

Het lijkt erop dat ZA/UM grote veranderingen doormaakt, met veel ontslagen en projecten die worden stopgezet. Laten we hopen dat het team snel weer op de been komt. De studio geeft zelf aan dat de ontslagen voortkomen uit de plannen die wijzigen. Ze passen zich aan qua hoeveelheid werkende mensen ten opzichte van hoeveel projecten er lopen (logisch dus, maar ook pijnlijk).

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties