Op de marketingafdeling van Seagate werken een aantal slimme koppen. Die slimmerds gaan nu een SSD drive voor de Xbox One uitbrengen.

Zo brengt Seagate het, een nieuwe SSD drive speciaal voor de Xbox One. De drive heeft dan ook de naam Game Drive for Xbox gekregen.

Eerlijk gezegd vind ik het een beetje volksverlakkerij. Alsof een Xbox One, die eigenlijk gewoon een veredelde Windows 10 machine is met een eigen OS, een ander soort drive nodig heeft dan je gewone pc. Seagate gooit er een mooi groen jasje omheen, drukt er een Xbox logo op, je vraagt een leuk bedrag meer en klaar is Clara. Dit wordt dus de tweede drive die Seagate voor de Xbox One maakt. Hiervoor had men al de gewone HDD versie in een 2TB en een 4TB versie op de markt gebracht.

seagate-game-drive-xbox-ssd-640x3601

De SSD schijf is natuurlijk sneller maar heeft wel een zeer beperkte grootte namelijk 512GB. De snelheid van deze SSD kan oplopen tot 440MB per seconde.

Mocht je de kleur groen toch liever hebben dan de gewone normale zwarte SSD, dan kan dat vanaf volgende maand als ze in de winkel moeten liggen. Wat ze hier gaan kosten is nog niet bekend, in de US staat er een prijskaartje van $199 op.

 

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Malistix
6 jaren geleden

Elke harddisk werkt natuurlijk op de xbox consoles maar het is wel een mooi hoesje met logo, nice

Niels van der Grift
Niels van der Grift
6 jaren geleden

Is niet mis! Maar jammer genoeg kan de Xbox One er weinig mee volgens mij. Hooguit een voorsprong bij GTA 5