Sea of Thieves adventures #1 – de Shrouded Islands

We hebben er even op moeten wachten, maar sinds deze week kun je met adventures in Sea of Thieves aan de slag. Verhaalgedreven content die voor een korte periode beschikbaar is. In bovenstaande video kun je het verhaal van de Shrouded Islands volgen.

Het eerste adventure, Shrouded Islands, is van 17 februari 2022 tot 3 maart 2022 te spelen! In onderstaande gameplay trailer hebben we al een eerste indruk kunnen krijgen.

Het toevoegen van adventures maakt deel uit van een meerjarenplan, zoals je in de Shrouded Islands update en de 2022 roadmap hebt kunnen lezen. Ook in onze regelmatig terugkerende videocast Tavern Talk hebben wij het over deze update gehad. Het verhaal van de Shrouded Islands is in ongeveer een uur te doorlopen. Mocht je deze tijdelijk beschikbare update gemist hebben dan kun je het verhaal in bovenstaande stream bekijken en hoor je ook de eerste indrukken van YazNL, Pethor, MKLD Richard en mij hierover. Verderop in dit artikel heb ik tevens een korte samenvatting van het verhaal gegeven.

Shrouded Islands – het verhaal (spoilers)

Enkele eilanden zijn met een groene mist omringd. Eén van die eilanden is ook onze favoriete outpost. Op Golden Sands Outpost is er chaos en alle bewoners zijn vertrokken. De Shrouded Islands update biedt het begin in het ontrafelen van het mysterie.

Nadat we op Sanctuary Outpost (kan op iedere willekeurige outpost) bij Larinna de Shrouded Islands voyage geclaimd hebben, varen YazNl, Pethor, MKLD Richard en ik af naar Golden Sands Outpost. Op deze outpost aangekomen (06:00 in stream) zijn we de Outpost gaan verkennen. We zien dat alle bewoners vertrokken zijn, er overal gaten ontstaan zijn en onder andere de steiger aan gort ligt.

Na een aantal minuten verkennen komen we in het Tavern onze eerste aanwijzing tegen. Een compas wijst ons in de richting van Crescent Isle, waar we vervolgens ook naar toe varen. Eenmaal daar aangekomen (13:30 in stream) wijst het compas ons de berg op. Daar ontmoeten we een nieuw character genaamd Belle (14:45 in stream). Zij presenteert zich als onze companion in het ontrafelen van het mysterie. Zij laat weten dat de groene mist uit de Sea of the Damned komt. Deze groene mist zou forsaken souls met zich mee dragen. Als we het niet tijdig stoppen dan zal heel Sea of Thieves straks onder een groene laag van mist bedekt worden. Om het op te lossen laat Belle weten dat we eerst beter moeten begrijpen hoe deze groene mist is ontstaan. Wat we hier wel al leren is dat de mist een overgang is tussen twee werelden. In deze overgang zitten herinneringen verborgen. Deze moeten we gaan zoeken.

Op verzoek van Belle varen we af richting The Wilds. We gaan daar op zoek naar een eiland dat ook door groene mist omringd is. Al snel zien we dat Shipwreck Bay onze volgende bestemming wordt (31:00 in stream). We gaan hier op zoek naar herinneringen en die moeten vervolgens tot een tweetal relics leiden. Een Rune Tablet en een Hexing Skull. Op Shipwreck Bay zetten we een achttal Braziers aan. Vervolgens kunnen wij een laatste Brazier ontsteken, waarna een aantal waves aan vijanden spawnen (40:12 in stream). Deze waves worden op het einde verzilverd door een soulflame captain te verslaan. Hierna ontvangen we een volgende aanwijzing.

De laatste aanwijzing brengt ons naar Marauder’s Arch (55:00 in stream). Hier graven we de Hexing Skull op en deze brengen we vervolgens, samen met de Rune Tablet die we op Shipwreck Bay vonden, naar Belle. Zij blijkt inmiddels ook op Marauder’s Arch te zijn. De Hexing Skull en Rune Tablet worden aan Belle overhandigd (1:01:05 in stream). Wij leren nu dat Flameheart deze mist gebruikt om dingen door de Sea of the Damned te vervoeren. Belle gaat onderzoeken wat Flameheart vervoert en daarmee eindigt het Shrouded Islands verhaal.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments