Sea of Thieves lanceert volgende week het Shrouded Islands event

Vanaf 17 februari 2022 nieuwe verhaalgedreven content!

De ontwikkelaars van Sea of Thieves hebben voor 2022 grootse plannen. In bovenstaand videobericht vertellen ze hier meer over.

Een aantal weken geleden is de roadmap voor 2022 bekend gemaakt. Een flinke portie nieuwe content staat op ons te wachten. Een aantal hiervan worden met het vandaag verschenen persbericht een stuk concreter. Wat gaat er op korte termijn al toegevoegd worden? En wat mogen we hier van verwachten?

Update 10 februari 2022 – Enkele verbeteringen en Pirate Emporium

De eerste update zal op 10 februari verschijnen. In deze update worden een aantal quality of life verbeteringen doorgevoerd. De voornaamste om te bespreken ligt op het gebied van de audio. Zo zal er additional audio aan het roer worden toegevoegd. De doorgewinterd Sea of Thieves speler herkent het tikje wel wanneer je het roer eenmaal volledig rond hebt gedraaid. Het roer zal nu bij iedere kwartslag nog een extra tikje geven. Hierdoor wordt het, met name op de Galleon, beter voelbaar in hoeverre je van de beeline aan het sturen bent.

Naast enkele verbeteringen worden er ook nieuwe cosmetics toegevoegd. Zo zul je de Cutthroat Weapon set aan kunnen schaffen en de Thunderous Fury Sails. Dit gaat je uiteraard wel een aantal van je zuurverdiende ancient coins kosten. Ook worden er nieuwe emoji’s toegevoegd, waaronder emoji’s om je te verstoppen.

Tenslotte worden er op een aantal locaties spooky visions zichtbaar. Wat we hier precies van mogen verwachten is nog onduidelijk. Een rondje door onze Discord suggereert dat dit de eerste tekenen van de Forts zijn. Deze worden gematerialized uit de Sea of the Damned.

Update 17 februari – Shrouded Islands

Richting het einde van seizoen 5 zullen we al met de Shrouded Islands aan de slag kunnen. Dit is de nieuwe (time-limited) verhaalgedreven content, waarover we hier al iets beschreven hebben. Tijdens dit event bezoeken we Golden Sands, waar zich een mysterie heeft voltrokken. We maken dan tevens kennis met het nieuwe character Belle.

Meer over de lore in Sea of Thieves te weten komen?

Er zijn inmiddels behoorlijk wat verhalen die zich afgelopen 4 jaar in de Sea of Thieves hebben afgespeeld. Al deze verhalen zijn in de game in de vorm van Tall Tales te volgen, maar het zal je inmiddels een goede 50-100 uur kosten om helemaal op de hoogte te raken.

Met de komst van de nieuwe time-limited verhalende events gaat Sea of Thieves meer dan ooit leven. De keerzijde is echter dat de drempel voor nieuwe spelers groot wordt. Om meer over het verhaal te weten te komen is het boek Athena’s Fortune als luisterboek gepubliceerd. Dit boek vertelt over de wereld en de characters die je in Sea of Thieves tegen zult komen. De luisterboeken zijn ook via Youtube te beluisteren via deze playlist. Onderstaande link geeft je een kijkje in hoofdstuk 1.

Over Sea of Thieves

Mocht je nieuw in de game zijn en wat tips willen? In dit artikel hebben we er een heel aantal beschreven. Twijfel je of Sea of Thieves wel iets voor je is? In deze, volledig objectieve en fanboy-vrije review, hebben we 1000 dagen na de release Sea of Thieves opnieuw flink onder de loep genomen. Wil je jouw avonturen graag met andere delen? Kom dan zeker even onze Discord joinen! En ten slotte, wil je graag horen hoe andere spelers over de nieuwste updates van Sea of Thieves denken? In onze regelmatig terugkerende videoshow de Tavern Talk gaan we hier uitgebreid op in!

Cheers!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments