Woensdag 11 maart is het eindelijk zo ver, dan komt het zeer veelbelovende Ori and the Blind Forest uit. Vele gamers waren zwaar onder de indruk van de debuut trailer van Moon Studios tijdens de E3 van vorig jaar. De game stond toen gepland voor de feestdagen, maar kreeg te maken met een uitstel.

Wellicht is het wel verstandig geweest van Microsoft om de game uit te stellen, aangezien het nu gaat uitkomen in een veel rustigere periode. Zo krijgt de game de kans om echt gespeeld te gaan worden en kan men erachter komen dat we met een zeer speciale 2D platformer te maken hebben. Vaak wordt Ori and the Blind Forest beschreven als een Metroidvania game met een emotioneel verhaal en daar hebben we er niet veel van in gaming.

Ori-and-the-Blind-Forest

Vandaag heeft de ontwikkelaar op NeoGAF laten weten dat de game ongeveer 10 uur zal duren, of langer. Het hangt er maar net van af of je achter alle collectables aan gaat en of dat je je als een gek gaat lopen haasten. De ontwikkelaar liet weten dat de meeste playtesters in de studio er 10 uurtjes over hadden gedaan en toen nog niet eens alle collectables hadden gevonden. Sommige playtesters waren alleen al in Act 1, 4 tot 5 uur bezig. Het mag dus duidelijk zijn dat deze prachtige 2D platformer alles behalve kort zal zijn.

Kijk en geniet van de schitterende trailer en tel dan af naar de 11 maart release van Ori and the Blind Forest op Xbox One in Nederland.

 

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bas Guyt
Bas Guyt
9 jaren geleden

Enorm veel zin in. Prachtige platformer 🙂