Afgelopen jaar moest Volition, de studio verantwoordelijk voor Saints Row, haar deuren sluiten als gevolg van ontslagrondes binnen de Embracer groep.

Een deel van de voormalig studio heeft de handen ineen geslagen. Onder leiding van Rob Loftus, voormalig Producer van Saints Row, is Shapeshifter Games opgericht. Een nieuw studio. De taken van Creative Director worden door Brian Traficante vervuld. Traficante had bij Volition een vergelijkbare rol.

Loftus laten weten dat de studio zich zal focussen op co-ontwikkeling, waarbij zij andere studios willen ondersteunen bij het ontwikkelen van AAA-games. De studio heeft meerdere werknemers aangetrokken die bij Volition aan Saints Row gewerkt hebben. Shapeshifter Games heeft daarmee een aardige groep veteranen uit de industrie ingelijfd. De komende tijd zal de studio ondersteunen in het ontwikkelen van Clockwork Revolution. De game van de Xbox Game Studios is in de zomer van 2023 aangekondigd. Wanneer de game uitgebracht wordt is vooralsnog onbekend. Gezien de line-up van Xbox voor komende maanden, lijkt het onwaarschijnlijk dat deze AAA-game in 2024 zal verschijnen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties