De vorige generatie consoles wordt nog steeds verkocht. Ondanks dat gaan we de eerste voortekenen van het einde van dat tijdperk zien.

1373297360[1]Rockstar heeft aangekondigd dat zij, bijna twee jaar na het uitkomen van de online multiplayer, stoppen met het uitbrengen van updates. De volgende grote update die gepland staat voor Grand Theft Auto Online zal op 15 september worden uitgerold richting PS4, Xbox One en pc waarin we onder andere Freemode Events zullen gaan aantreffen. Deze update zal dus niet richting PS3 of Xbox 360 gaan.

De reden hiervan is dat de oude hardware de nieuwe elementen niet aan kan. “Zoals we al eerder hebben aangegeven wisten we dat er een punt komt waarop wij de grens bereiken van de technische capaciteiten van de oude generatie consoles. Elke nieuwe update heeft meer geheugen nodig voor zowel de toevoegingen als de bijgevoegde scripts. Wij zijn deze game door de tijd heen blijven optimaliseren zodat we zoveel mogelijk de capaciteit van de oude generatie consoles konden blijven benutten maar er komt een punt waarop dit problemen gaat geven voor de stabiliteit van die systemen.”

Dit betekent trouwens niet dat Rockstar al gaat stoppen met de service voor GTA Online. Zij hebben nog geen concrete plannen met betrekking tot het stoppen van de servers voor de old-gen machines. Het verschil tussen de games zal alleen steeds groter gaan worden.

Freemode

De nieuwe update bestaat dus uit Freemode Events.

Deze nieuwe aanvulling in de open wereld game geeft spelers naadloos toegang tot een groot aantal geïntegreerde games en challenges. Er zijn dus geen menu’s, geen lobbies of laadtijden. Je gaat in de Freemode sessie met vrienden, crewmates, vijanden en randoms op willekeurige momenten nieuwe games en challenges tegenkomen. Deze events ontstaan plotseling. Het is wel in het event menu in te stellen hoe vaak je ze wil laten ontstaan. Zo is er King of the Castle waarin je een gebied moet claimen en verdedigen. Hunt the Beast laat je met een groep achter één groepslid, die tijdelijk krachtiger wordt, aanjagen zoals in Evolve.

Ook komen er twee nieuwe Adversary Modes. De Hunting Pack waarbij je als onderdeel van een team een voertuig moet afleveren die een bom in zich heeft welke explodeert als je onder een bepaalde snelheid komt (welke film had dit thema ook al weer?). En er is Cross the Line waarbij je met zwaar bewapende squads tegen elkaar strijd om zo het gebied van de ander binnen te vallen.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Wessel Ten Damme
Wessel Ten Damme
8 jaren geleden

Hoeveel geheugen neemt deze update in beslag op de Xbox one maar ook op de PS4 en PC ?