Review: Immortals Fenyx Rising – Myths of the Eastern Realm

Afgelopen week kwam de 2e DLC van Immortals Fenyx Rising uit. Myths of the Eastern Realm. Of in het Nederlands: Mythen van het Oostelijke Rijk. In deze videoreview bespreken we onze bevindingen.

Immortals Fenyx Rising was voor mij één van de beste games uit 2020. De conclusie van de XBNL-review:

Ubisoft weet met Immortals: Fenyx Rising een uitstekende nieuwe IP neer te zetten. Het team achter Assassins Creed Odyssey heeft een prachtig mythologische setting weten te creëren waarbinnen een interessant verhaal verteld wordt. De gameplay is gevarieerd en kun je zo uitdagend maken als je zelf wilt. Het enig dat je zelf nog even moet doen is de game op je verlanglijstje zetten voor de feestdagen en dan ga je een fantastische kerstvakantie tegemoet.

Met de basisgame zit het dus wel snor. De eerste DLC A New God kon mij echter minder bekoren. In het kort: prachtige levels, maar te veel puzzels, te weinig variatie en matige verhaalvertelling. Ik was dus wel weer toe aan een nieuw avontuur.

Een nieuwe DLC – Myths of the Eastern Realm

In Mythen van het Oostelijke Rijk begint een nieuwe held genaamd Ku aan een reis geïnspireerd door een populaire Chinese mythe, Nuwa Mends the Heavens. Ku moet de godin Nuwa helpen om de gebroken hemel te herstellen en de mensheid te redden.

Dat klinkt al veelbelovend. Een nieuwe wereld, met een nieuwe main character en nieuwe NPC’s. In de review bespreken Jeff en Rik of het ook daadwerkelijk weer zo goed als de basisgame uitpakt.

RECENSIES OVERZICHT
Review: Immortals Fenyx Rising - Myths of the Eastern Realm
7.5
review-immortals-fenyx-rising-myths-of-the-eastern-realmMet Myths of the Eastern Realm vertelt Ubisoft Quebec een gloednieuw verhaal dat zich binnen het universum van Immortals Fenyx Rising afspeelt. Een nieuwe open wereld, nieuwe characters en een aantal nieuwe skills om te leren. Immortals Fenyx Rising blinkt uit in variatie aan verschillende speelstijlen. Puzzelen, exploratie, combat en je character levelen. Het zit allemaal in deze compacte 8 - 10 uur durende DLC verwerkt. Leuk? Ja. Vernieuwend? Nee. Uitdagend? Ook niet. Deze DLC kun je zien als een verlengstuk van de basisgame. Dat is wat mij betreft niet erg. Ik heb me er prima mee vermaakt, terwijl het tegelijkertijd als 'meer van hetzelfde' voelt. Voor de prijs van 15 euro echter een prima aanvulling, zeker wanneer je aan de basisgame nog niet genoeg hebt gehad. <br> <br> <b>Plus</b><br> + Variatie in gameplay <br> + Nieuwe open wereld om te ontdekken <br> + Goede leercurve in puzzelaspecten van de game <br> + Goede verhouding in prijs, kwaliteit en aantal uren speelplezier <br> + Een aantal lekkere boss battles <br> <br> <b>Min</b> <br> - Mist de humor uit de basisgame en slaat de plank mis in meer duistere en emotionele verhaalvertelling <br> - Weinig verbondenheid met main character en belangrijke NPC's <br> - Camerapositie tijdens klimmen en lucht combat is irritant <br>
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments