Voor eenieder die fan is van het survival horror genre is er goed nieuws. De Resident Evil serie zal worden uitgebreid met een nieuwe titel: Resident Evil Revelations 2.

image

Deze titel is, in tegenstelling tot wat je zou vermoeden, geen vervolg op het verhaal van Resident Evil Revelations. Het is meer een thematisch vervolg welke niet alleen teruggrijpt naar Revelations maar ook kijkt naar de classics. Je beweegt je door kleine, spookachtige ruimtes terwijl je zombie-achtige wezens tegen het lijf loopt. Zowel het sparen van je munitie als het vinden van sleutels om deuren te openen, is van groot belang.

Het begint met onze heldin, Claire Redfield. We zien haar ontwaken in een cel met een opgloeiende armband om haar pols. Als ze de celdeur nadert, opent deze vanzelf.
Zwervend door de gang komt ze Moira Burton tegen, het 2e speelbare personage. Ook zij zit in een cel die wederom opent als Claire nadert. Samen gaan ze, terwijl ze onderweg wat zombies uitschakelen, op zoek naar een uitweg. Dit alles wordt gadegeslagen door een mysterieus persoon via de camera’s van de gevangenis.

image

In het spel kan je met 1 klik wisselen tussen Claire en Moira. Iets wat je vaak zal moeten doen.
Claire is de wapenexpert, Moira is de ontdekker die ook nog eens de zaklantaarn en het breekijzer hanteert. Ondanks dat ze weigert een wapen te gebruiken, heeft ze haar functie tijdens gevechten, door het verblinden en het neerslaan met haar breekijzer van vijanden.
Wat het spel nog interessanter maakt is de aankondiging van een coop mode waarbij de één Claire speelt en de ander Moira. Beide personages zijn onmisbaar om het verhaal tot een goed einde te brengen.

Dus is coop survival horror iets wat je hart sneller doet kloppen, dan is dit een game om naar uit te kijken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties