Resident Evil als franchise doet het lekker momenteel en dat is deels ook zeker toe te schrijven aan de remakes van het tweede en derde deel. De geruchten dat Capcom aan een remake van het vierde deel werkt zingen daarom ook al langer rond. De game is dusdanig geliefd dat de vrijwel iedereen daar wel een mening over heeft, inclusief de director van het origineel.

Shinji Mikami is momenteel de baas bij ontwikkelaar Tango Gameworks (The Evil Within 1 en 2) waar hij bezig is met het aankomende Ghostwire: Tokyo. Hij werd echter groot bij Capcom waar hij Resident Evil creëerde, het eerste deel en diens remake regisseerde en daarna ook Resident Evil 4. Gevraagd wat hij denkt van een remake van deze game antwoordde hij dat hij slechts drie weken de tijd had om het verhaal van Resident Evil 4 te schrijven en dat hij vooral hoopt dat ze dit verhaal bij een eventuele remake gaan verbeteren.

Het zou geweldig zijn als Capcom weer goed werk levert en het verhaal verbetert en zo opnieuw een goede game uitbrengt.

Shinji Mikami

Gevraagd naar wat hij überhaupt denkt van een remake van zijn game zei Mikami dat de fans het graag zouden willen en dat dat op zich al goed is.

Of Capcom daadwerkelijk aan een remake werkt en wanneer ze hem eventueel gaan onthullen is nog niet bekend, maar zou best nog even op zich kunnen laten wachten. Begin vorig jaar kwamen de berichten dat de ontwikkeling van de remake opnieuw zou zijn begonnen. Capcom zou de ontwikkeling ook weer in eigen hand genomen hebben nadat ze een andere richting voor de game hadden gekozen.

Het blijft dus voorlopig even koffiedik kijken, maar gezien het resultaat van de remakes van Resident Evil 2 en 3 mogen ze van mij de tijd nemen. Ik ga hem toch wel spelen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties