Toen de eerste Darksiders in 2010 uitkwam had niemand de game echt op zijn radar staan. Wat een hap-slik-weg-game dreigde te worden bleek na release het omgekeerde te zijn. Mensen waren verrast en uiteindelijk heeft Darksiders als franchise een goeie indruk achtergelaten. Vandaar dat Nordic Games heeft besloten om Darksiders te remasteren.

Darksiders is natuurlijk het verhaal van “The Four Horseman of the Apocalypse”. War, Femine, Pestilence en Death zijn de vier ruiters die bij het breken van de 7 heilige zegels de Apocalypse over de mensheid moeten bezorgen. In Darksiders speel je met de ruiter “War” die wordt misleid door demonen en zo op een veel te vroeg moment de Apocalypse inluidt. Hij krijgt hiervoor de doodstraf, net voordat het vonnis wordt voltrokken krijgt War de kans om zijn naam te zuiveren. In de game kom je langs ontelbare demonen, engelen en andere wezens van hemel en hel.

DS1_Screenshot_2_med

Warmastered

Bij een remaster gaat het meestal om het oppoetsen van de game. Als we Nordic games mogen geloven moet de nieuwste versie van Darksiders op alle consoles gewoon strak 60 FPS in 1080P gaan draaien. Alle textures van de zes jaar oude game worden qua resolutie minimaal verdubbeld. De shading in de game wordt ook een stuk verbeterd. Als Darksiders fan vind ik het heel leuk om strakjes weer aan de slag te gaan met de eerste versie, alleen vind ik een grafische upgrade eerlijk gezegd wat te magertjes. Wat mij tegenstaat bij de meeste HD-remakes of remastered-editions is dat ik nog steeds een oude game aan het spelen ben. Natuurlijk zien de games er op deze volgende generatie beter uit, maar van een remastered versie verwacht ik ook dat de controles gestroomlijnd worden. Ik ben heel erg benieuwd of Nordic Games deze ambitie heeft en of ze het ook waar kunnen maken. Tot dusver ben ik alleen nog grafische verbeteringen tegengekomen.

Het is nog niet bekend wanneer Darksiders op de Xbox One gaat verschijnen. Als ik een gokje mag wagen zeg ik Q1 of Q2 2017. Zijn jullie ook hyped om voor een tweede keer met War aan de slag te gaan?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments