We hebben normaal een beste ‘bullshit’ filter van veel nieuwsberichten. Berichten die eigenlijk weinig zeggen en nogal een hoog ‘storm in een glas water’-gehalte. Maar bij dit gerucht is er toch ook wel sprake van ‘waar rook is, is vuur’.

De afgelopen jaren zijn er meerdere keren geruchten geweest rondom de Red Dead Redemption games. Zo was er in 2020 het bericht dat deel 1 een remake zou krijgen en recentelijk werd er gesproken van een visuele upgrade voor deel 2 waarbij er meer gebruik wordt gemaakt van de kracht in de Xbox Series X|S consoles. Het is natuurlijk geen gekke gedachte dat deel 2 deze visuele upgrade zal krijgen. De game was al prachtig, maar stel je voor hoe dat is met de volledige kracht van een Xbox Series X!

Het aanwakkeren van het gerucht komt trouwens door een ‘leaker’ van Rockstar Mag, ene ‘Chris’ Klippel’. Hij laat in zijn tweet weten dat er sinds 2020 wordt gewerkt aan een upgrade voor Red Dead Redemption 2. Maar toen ze daar eenmaal mee begonnen, wilde ze eigenlijk deel 1 meenemen en voorzien van een remake-achtige upgrade. Hierdoor is de visuele upgrade van deel 1 opgeschoven naar later en hebben we die dus nog niet gezien. Een remake van deel 1 zou tof zijn, maar ook best wel een groot project waardoor het ook minder geloofwaardig wordt qua gerucht. Then again, dit gerucht duikt nu meerdere keren op en de franchise is nu eenmaal enorm succesvol. Daar komt ook nog bij dat Take Two (de uitgever) aangaf dat er 8 remakes/remasters vóór 2025 zouden uitkomen. Inmiddels hebben we al een Max Payne af kunnen kruisen van de lijst, dus wie weet krijgen we toch echt Red Dead Redemption 1 in volle glorie.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
6 maanden geleden

Ik geloof ’t pas zodra ik ’t zie. Red Dead Redemption 2 ziet er in 4K nu al geweldig uit. Nog beter? Mag altijd! Ik ben heel benieuwd.