De download grootte van Project CARS op Xbox One is bekend gemaakt via de Xbox Store website en vergeleken met andere grote racing games, zal het je nog flink verbazen hoe weinig deze game van de Xbox One’s HDD zal wegsnoepen.

De veelbelovende racing simulator zal 18.13 GB wegen op de Xbox One, dit terwijl een Forza Motorsport 5 50.54 GB in neemt en Forza Horizon 2 38.21 GB. De kans is groot dat de ontwikkelaar met bepaalde compressietechnieken heeft gewerkt waardoor de game qua download grootte ver onder de andere racers ligt. Vorige week donderdag kondigde ontwikkelaar Slightly Mad Studios aan dat Project CARS op 7 mei zal uitkomen. Naast dit heugelijke nieuws werd eerder in de week melding gedaan van een 900p resolutie voor de Xbox One versie, maar ook dat we een framerate van 60fps mogen verwachten.

Vorige week kwam Eurogamer’s Digital Foundry ook net even iets te vroeg met een technische analyse van Xbox One en PS4 footage op de proppen, waaruit bleek dat de framerate alles behalve een vaste 60fps hanteerde. Slightly Mad Studios was hier alles behalve blij mee en liet weten dat het nog helemaal niet de bedoeling was om de game te analyseren. Eurogamer bood dan ook hun excuses aan. Het ging hier om footage van een game die nog niet klaar was en schijnbaar zelfs een oudere build was. Dit betekent echter natuurlijk niet dat we nu wonderen moeten gaan verwachten en dat de game straks 100% soepel draait met 60fps. Zoals altijd zal de tijd het ons leren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties