Stel je eens voor: je bent 27, je bent profvoetballer bij een aardige club en opeens besluit je om de voetbalschoenen aan de wilgen te hangen en profgamer te worden. Het klinkt onrealistisch, maar toch is dit de keuze van Wendell Lira.

Als je voetbalfan bent dan komt de naam ‘Lira’ je misschien bekend voor. Dat klopt, want deze spits van de Braziliaanse club Vila Nova FC wist in 2015 de Puskás-award te winnen. Deze prijs wordt ieder jaar gegeven aan de voetballer die verantwoordelijk is voor de mooist goal van het jaar. Lira wist in 2015 met een halve omhaal deze award binnen te slepen en won in deze competitie van niemand minder dan Lionel Messi. Ben je benieuwd naar de goal, check hem dan zeker!

Lira wil zich nu dus gaan focussen op het gamen. Zijn droom is nu om wereldkampioen met FIFA te worden. Via zijn kanaal op YouTube kunnen jullie straks allemaal zijn virtuele goals volgen, al vragen we ons af of EA daar ook Puskas weg kan geven. Scripted events lijkt me eerder de juiste term. Overigens deed veel blessureleed Lira besluiten om eerder te stoppen met voetbal, wij hebben hier echt veel respect voor en wensen Lira veel succes!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties