De Xbox One heeft op dit moment nog niet veel JRPG’s en dat is eigenlijk best jammer. Dat moet de ontwikkelaar Midgar Studio ook gedacht hebben, toen ze besloten om aan Edge of Eternity te gaan werken. Een Kickstarter JRPG met grote invloeden uit de classic Final Fantasy games.

Afgezien van Final Fantasy XV zijn er nog geen enkele andere Triple A ontwikkelaars die met een JRPG voor Xbox One komen. Het hoeft echter ook lang niet altijd alleen maar om de big boys te gaan, zeker wanneer we kijken naar de onderstaande beelden. Breath of Fire, Final Fantasy, Chrono Trigger, Lost Odyssey, Legend of Dragoon, Persona en ga zo maar door, lijken allemaal inspiratie geweest te zijn voor dit Kickstarter project. Dat betekent dus turn-based battles en mogelijk ook random encounters.

Ik vind het erg nice om te zien dat Xbox One nog een JRPG erbij gaat krijgen, maar ik heb helaas niets met turn-based battles. De weg die Square Enix op slaat met FFXV qua combat is zoals ik het graag heb. Het is dan ook duidelijk dat Midgar Studios juist terug wil komen met met een good ‘old classic JRPG. Mocht je dit project willen steunen, dan kan dat hier gedaan worden door middel van een donatie.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Allardius
Allardius
9 jaren geleden

Het lijkt een beetje op Enchanted Arms, baal er nog steeds van dat er geen deel 2 van gemaakt is. Misschien is deze wel net zo leuk, ik ga het spel in ieder geval spel.

Martin Katerberg
Martin Katerberg
9 jaren geleden

Ziet er best grappig uit.