Onze gerespecteerde Vlaamse Discord moderator is bij velen van jullie bekend. Michaeltje is een echte veteraan binnen de (XBNL) gaming community. Een all-round gamer met een liefde voor retro en JRPG. Afgelopen weken dook hij in de wereld van Sword Art Online: Alicazion Lycoris en deelt hij met de community zijn bevindingen. Zijt gij klaar voor meer JRPG op de Xbox? Michaeltje aan het woord:

Schaars geklede vrouwen met grote borsten en grote ogen. Dit is de wereld van de JRPG. Een genre dat zeer schaars is op de Xbox. We kunnen het aantal games in dit genre op dit moment zeker op onze twee handen tellen. Dit komt mede omdat Xbox niet van de grond komt in het land van de rijzende zon. Of is de doelgroep niet groot genoeg?

Sword Art Online – een zalige JRPG?

Deze week ben ik begonnen met Sword Art Online: Alicazion Lycoris. Afgaande op de Metacritic scores zou je zeggen dat het niet een al te bijzondere game is. Als JRPG-liefhebber was ik toch erg benieuwd naar deze titel en ben ik in de game gedoken.

Inmiddels heb ik er enkele uurtjes op zitten en geniet ik van de magische wereld die Sword Art Online te bieden heeft. Oké, er valt wel wat op aan te merken. Niet in de minste plaats de laadschermen. Maar dat biedt gelegenheid om van de nood een deugd te maken en bijvoorbeeld een bezoek te gaan brengen aan onze kleinste ruimte in huis. Om daarna terug verder te genieten van wat de game te bieden heeft. 

Een wereld om te ontdekken!

Sword Art Online: Alicazion Lycoris begint meteen met een gevecht tegen een onbekende vrouw. Hierna word je wakker in een onbekende wereld die de Underworld wordt genoemd. Omdat ik eerdere avonturen in het Sword Art Univserum heb beleefd, probeerde ik gelijk mijn status en dergelijke op het statusscherm te toveren. Aangezien dat niet lukte, had ik geen idee waar ik was. Is dit de echte wereld en hoe ben ik hier gekomen? Tijd om op onderzoek uit te gaan! Daar nodigt de game erg toe uit en dit is vermakelijk.

In de Underworld ontmoet je verschillende characters. Ieder character heeft in deze wereld een fatum die hij moet vervullen. Zoals bijvoorbeeld Kirito Eugeo die een grote boom moet proberen om te hakken. Al snel wordt duidelijk dat het jouw taak is om Alice te vinden en te bevrijden.

Om Alice te vinden en te bevrijden, moet je gaan verkennen en ontdekken wat er allemaal reilt en zeilt in deze wereld en jezelf trainen om je vaardigheden te verbeteren. Je komt overal, denk maar aan woestijnen, bossen, moerassen en eilanden. Het grafische aspect van deze game is niet heel bijzonder, maar het verhaal wordt meestal in anime-vorm gespeeld en dat is wel goed uitgewerkt.

Het zal je zeker helpen als je de anime gezien hebt of de eerdere delen hebt gespeeld. Laat je niet op stang jagen, want het verhaal is zeer vermakelijk en veel goede elementen voor een JRPG zitten erin. Als je denkt dat je er bijna zijt na één hoofdstuk, dan zit je goed mis, want er zijn vijf hoofdstukken.

Het verhaal is zeer uitgebreid en na het eerste hoofdstuk krijg je toegang tot de co-op modus en andere features. Je gaat je in deze game niet vervelen. Er zijn genoeg dingen te doen. Wil je bekomen van je werkdag en lekker ontspannen? Dan kan je gewoon lekker gaan vissen. Wil je jouw frustratie of je overtollige energie kwijt? Dan zijn er genoeg vijanden in de Underworld te vinden om flink op los te meppen.

Upgrade je skills

Bij de meeste JRPG’s heb je vaak zeer uitgebreide skill trees. Dat is iets wat mij aan het JRPG-genre erg aanspreekt. In Sword Art Online kun je je als speler flink uitleven. Denk maar aan het upgraden van wapens, items creëren en relaties opbouwen met je partners. Er is heel wat mogelijk. Ook kan je veel dingen kopen, zoals uitrustingen, voedsel en craftingmaterialen. Verder kom je uiteraard allerlei spul tijdens het verkennen tegen. De planten en andere goederen die je onderweg tegenkomt, kun je gebruiken voor sidequests of om je wapens te upgraden. Ook zijn er drie categorieën waarbinnen je jouw character kunt upgraden, namelijk: Attacker, Defender en Buffer. Ik vind het heerlijk om hier mee bezig te zijn en kan er al snel vele uurtjes in spenderen.

Sword Art Online: Alicization Lycoris is geen hoogvlieger, maar toch een vermakelijk JRGP met de nodige kenmerken erin. Zijt je fan van JRPG of van de Sword Art Online franchise, dan zou ik deze game jullie zeker aanbevelen. Voor de nieuwelingen die in het genre willen stappen, zou ik adviseren om deze game nog even links te laten liggen. Er zijn andere, meer toegankelijkere, JRPG’s. Als je maar eventjes tijd hebt, moet je er ook zeker niet aan beginnen, want deze game bied je heel veel leeswerk. Met grote nadruk op lezen want de gesproken taal is enkel Japans. Je kunt het op geen enkele manier aanpassen naar een andere taal. 

Meer JRPG zoals Sword Art Online naar de Xbox?

Wil je de JRPG een kans geven? Dan kan ik je zeker games als Dragon Quest XI S: Echoes of Elusive Age of Tales of Vesperia aanbevelen. En als je eens lekker old skool wilt gaan, dan moet je Blue Dragon of Lost Odyssey eens proberen!

Het spelen van Sword Art Online doet me opnieuw realiseren hoe graag ik nog wat meer JRPG op de Xbox zou willen verwelkomen. Ik ben benieuwd wat de XBNL-community hier van vindt. Moeten er meer JRPG games naar de Xbox komen?

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Reflective
Reflective
1 jaar geleden

Ja moeten zeker meer JRPGs naar Xbox komen, Sony en Nintendo hebben op dit vlak een grote voorsprong. Overigens vergeet je een van de belangrijkste RPGs aller tijden te benoemen, de Yakuza serie. Yakuze 0 is een fantastische klassieker en gratis met gamepass!