Microsoft heeft in de UK opnieuw de prijs van de Xbox One verlaagt. In een wat zij een retail promotie actie noemen is de prijs nu gezet op 299,99 Engelse ponden, wat overeenkomt met zo’n 415 euro.

Dat is nog altijd meer dan de adviesprijs die wij nu hanteren welke zo rond de 400 euro ligt. De UK prijs staat dan ook in schril contrast met bijv de prijzen in de US. In New York kan je al een prachtige Xbox One bundel al voor zo’n 380 US Dollar inclusief tax (400 Euro) kopen, wat meer met onze prijzen overeenkomt. Deze prijs is trouwens ook als promotie actie afgelopen oktober vastgesteld en is op dit moment nog steeds de prijs bij een gigant als Best Buy. Waarschijnlijk omdat de prijsverlaging een positief effect heeft gehad op de verkoopcijfers.

Al met al lijkt het er op dat zelfs met promotie acties, de prijs van een Xbox One in Nederland niet snel zal dalen. De prijs van 400 euro staat nu al een tijdje vast. Moet Microsoft zo langzamerhand niet een wat drastischere actie ondernemen? Zeker gezien de achterblijvende verkoopcijfers wereldwijd ten opzichte van de Playstation 4. De cijfers liegen er niet om, de Playstation is meer dan 20 miljoen keer over de toonbank gegaan daar waar de One nu op de helft zit, 10 miljoen stuks. En dit is mede te danken aan de hogere startprijs van de laatstgenoemde.

Waarom koop jij een console?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties