Pillars of Eternity: Complete Edition komt eraan

Soms lijkt het wel alsof je gewoon alle nieuwe gamereleases moet negeren. Gewoon, omdat er nog een dikke stapel DLC achteraan komt en dit uiteindelijk vaak ook gebundeld wordt in een ultieme uitgave. Zo ook met Pillars of Eternity.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je de release gewoon compleet gemist hebt. Dan is dit wel het ultieme moment om in te stappen. Pillars of Eternity: Complete Edition komt namelijk met bergen verschillende speelbare personages, verbeterde controls en user interface en uiteraard DLC in de vorm van twee uitbreidingen.

Wat is Pillars of Eternity?

Pillars of Eternity de spirituele opvolger van Baldur’s Gate. Een oldskool, erg tactische RPG dus met een isometrisch camerapunt. De game is ooit als kickstarter project voor de pc begonnen maar bleek uiteindelijk zo succesvol dat dat hij later ook is geport naar de consoles. De game is gemaakt door Obsidian Entertainment (bekend van South Park: The Stick of Truth en Alpha Protocol) en velen noemen het hun beste game ooit.

Wat best een aardig iets is om te noemen, is het feit dat je geen experience krijgt voor het vermoorden van monsters of andere mensen, maar alleen voor het voltooien van quests. Hierdoor ben je dus echt vrij om de game te spelen zoals je wilt. Vredelievend, als een Rambo of net als Sam Fisher. De keuze is aan jou. Verwacht verder gewoon alles wat je in een RPG kunt verwachten. Monsters, kerkers, quests en sidequests, loot enzovoort.

Ben je nu helemaal enthousiast geworden? De game is al een poosje beschikbaar voor de Xbox One maar de Complete Edition komt uit op 29 augustus.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments