Iedereen die de Xbox Scorpio gaat halen en optimaal wil genieten van de nieuwe krachtpatser zal twee keer zijn portemonnee moeten trekken, een 4K-tv is namelijk een must aldus Xbox-baas Phil Spencer in een interview met gamesite Eurogamer.

Na zijn ervaringen van de persconferentie van de E3 te hebben gedeeld, vraagt Spencer aan de interviewer wat voor tv hij thuis heeft staan. Wanneer hij als antwoord Full HD aangeeft verteld Spencer dat het voor hem beter is om een Xbox One S te halen omdat de Scorpio gebouwd wordt als een echte 4K gaming console. Volgens Spencer is het echter ook mogelijk om de Scorpio te kopen en aan te sluiten op een Full HD-tv, maar dan zul je geen gebruik maken van de extra voordelen. Wel haalt men dan een console in huis die klaar is voor de toekomst.

4Kdiagram[1]

Ook de prijs en compatibiliteit van een console is volgens Spencer steeds belangrijker aan het worden. Hij verwijst hierbij naar Todd Howard en Patrick Suderland die in de E3 video gesprekken voerden met ontwikkelaars die vertelden wat nodig was om 4K te laten draaien op de pc. Volgens Ome Phil is zes teraflops een vereiste en daarom wil Microsoft de Scorpio dus zo bouwen.

Spencer is er van overtuigd dat de Xbox One verkoopcijfers met de introductie van de Xbox One S omhoog zullen gaan, daar de console betaalbaar is met €299.00 voor de 500 Gb versie, 4K video heeft en HDR ondersteund. Als laatste roemt hij (terecht) de grootste lineup aan topgames die Microsoft dit jaar zal hebben. Toch blijft Phil benadrukken dat de Scorpio voor de echte 4K gamer is die thuis ook daadwerkelijk een 4K-tv thuis heeft staan en dat Microsoft de Xbox One S en de Scorpio naast elkaar zal laten bestaan om zo beide generaties te kunnen bedienen. Er zullen echter geen exclusives voor de Scorpio uit gaan komen, aldus Phil Spencer. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties