Persona 3 Reload is nu precies een week uit en ondertussen al meer dan een miljoen keer verkocht. Daarmee is het de snelst verkopende Atlus-game ooit.

Een weekje mogen we nu al met de game aan de slag en vrijwel iedereen is het er over eens. De game is geweldig. Er worden dan ook hoge cijfers uitgedeeld zowel door de pers als door gebruikers. Dit is ook terug te zien in de verkoopcijfers. Uitgever Atlus liet weten dat de teller qua verkopen al na zes dagen op ruim een miljoen stond. Daarmee is het de snelst verkopende titel voor de uitgever ooit.

Wat hier zeker aan bijgedragen heeft is dat het ook de eerste titel is die op zoveel verschillende platformen tegelijk uitgekomen is. De game is verkrijgbaar op de Xbox, PlayStation en PC en met name op Steam ging het hard. Wat ook helpt is dat de serie steeds bekender wordt bij het grote publiek. Ook dit is terug te zien in de cijfers. Kijk maar eens naar het aantal verkochte games uit de serie:

  • Persona 1: 656.000 verkochte exemplaren. Dit is inclusief de PSP port.
  • Persona 2: 675.000 verkochte exemplaren. Alle verschillende versies ervan meegerekend.
  • Persona 3: 1.42 miljoen verkochte exemplaren. Ook hier inclusief de PSP port.
  • Persona 4: 4.6 miljoen verkochte exemplaren. Inclusief alle versies van Persona 4: Golden.
  • Persona 5: 7.2 miljoen verkochte exemplaren. Inclusief Persona 5 Royal verkopen.

Het gaat dus lekker met de serie en terecht als je het mij vraagt. De vreemde mix van dungeon crawlen, JRPG en social sim werkt gewoon ontzettend fijn.

Benieuwd naar wat wij vonden van Persona 3 Reload? Check dan hier de review.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties