Ontwikkelaars van S.T.A.L.K.E.R. 2 tonen verhaaltrailer en geven update over de game

In een nieuwe trailer wordt het verhaal van S.T.A.L.K.E.R. 2 uit de doeken gedaan. Kijk je mee?

Eerst even een kleine throwback. S.T.A.L.K.E.R. is van origine een survival shooter game met RPG elementen die je het best met Metro en Fallout kunt vergelijken. Sterker nog, toen Metro uit kwam, zagen veel mensen dat als de ‘opvolger’ van S.T.A.L.K.E.R. qua sfeer. Maar waar Metro in tunnels afspeelt, is S.T.A.L.K.E.R. juist een open wereld met uitgestrekte landschappen om je heen. Met S.T.A.L.K.E.R. 2 verwachten we hetzelfde als met deel 1 en komt dat eigenlijk het dichtst bij Metro Exodus. Kortom, een open wereld of in ieder geval open landschappen waar je missies krijgt om facties te helpen en zaken te gaan onderzoeken. Natuurlijk zit de wereld vol met rare zaken of gemuteerde beesten door het nucleaire landschap en zal alles niet van een leien dakje gaan. In bovenstaande verhaaltrailer zien we hier dan ook de eerste indrukken van. Wil je trouwens iets meer over de achtergrond van S.T.A.L.K.E.R. weten, check dan ons dossier over de game.

Focus op performance mode

In een interview afgelopen zijn we meer over de game te weten gekomen. Zo weten we dat de Xbox Series X versie van de game twee modes zal kennen: een performance mode en een quality mode. De ontwikkelaars geven aan dat de game voor beiden geoptimaliseerd wordt, maar dat de focus op de performance zal liggen. S.T.A.L.K.E.R. 2 moet in een vloeiende 60fps te spelen zijn op 4k.

De ontwikkelaars lichten verder toe dat de Unreal 5 Engine het team in gelegenheid heeft gesteld om de belichting van de game zo realistisch als mogelijk te maken. met name de dag-nacht transities en verschillende weersinvloeden, moeten er mooi uit komen te zien.

Het verhaal in S.T.A.L.K.E.R. 2 zal rond de 40 uur van gamers vragen. De hoofd verhaallijn zal 4 verschillende eindes kennen. Het zal dus uit gaan maken welke keuzes je tijdens het spelen maakt en bij welke facties je aansluiting vindt. Leuk detail is tevens dat de game een stealth mode kent, waarbij je slechts met een mes door de game zult gaan.

Er is nog geen concrete releasedatum voor S.T.A.L.K.E.R. 2. De game zou al een jaar geleden uitkomen, maar door de oorlog in Oekraïne liggen de prioriteiten voor de studio uit Kiev uiteraard niet altijd bij het ontwikkelen van de game. In de trailer is te zien dat als releasedatum Q1 2024 staat. Dit zou betekenen dat de game tussen januari 2024 en april 2024 zal verschijnen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties