Het is een langzame start geweest maar het lijkt erop dat de focus op gaming van Microsoft eindelijk zijn vruchten gaat afwerpen.

Met het uitkomen van Halo 5, Minecraft en nog eens een heel sterke titellijst in de afgelopen kerstperiode, lijkt Microsoft een inhaalslag begonnen te zijn. In het vorige kwartaal laten de cijfers zien dat er een totaal van 9 miljoen nieuwe spelers op Xbox Live zijn verschenen waardoor het totaal op 48 miljoen gebruikers komt te staan. Dat is maar liefst een stijging van 30% in vergelijking met het jaar daarvoor. De opbrengsten in de gaming afdeling zijn met 9% gestegen en die van de video games laten een grote groei van 57% zien. Het hardware deel nam vreemd genoeg af maar dat wijt Microsoft aan de dalende verkoop van Xbox 360 consoles en de prijsdalingen van de Xbox One.

Tijdens een investor conference van EA, lieten ook EA CFO Blake Jorgensen wat cijfers rollen. De gecombineerde verkoop van PS4 en Xbox One staat op 55 miljoen consoles in het afgelopen jaar. Microsoft wil zelf geen cijfers geven maar als we simpelweg de cijfers van Sony eraf trekken, 36 miljoen consoles, dan zien we dat er ongeveer 19 miljoen Xbox One’s zijn verkocht. Dit komt overeen met eerdere berichten waarin stond dat er nu zo’n 18 miljoen geactiveerde Xbox One’s draaien. Kevin Turner, chief operating officer bij Microsoft, liet in een verklaring weten dat ze een goede kerstperiode hebben gedraaid waarbij de bundels met Halo 5, Rise of the Tomb Raider en Forza Motorsport 6 wel grote succesnummers zijn gebleken.

De cijfers worden dus langzaam beter en zo zie je maar weer, soms win je de race op de sprint maar verlies je hem op de marathon.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments