Hoe zat het nu met de overname van Obsidian Entertainment en hoe staat het met The Outer Worlds? Feargus Urquhart vertelt er meer over.

De CEO van Obsidian Entertaiment heeft tijdens een interview met Gameinformer meer over bovenstaande onderwerpen laten horen.

Urquhart vertelt dat er meerdere ontwikkelteams bezig zijn met een aantal projecten buiten The Outer Worlds waaronder een potentieel vervolg op dit scifi-avontuur. Deze groep bestaat uit een hoofdteam die bezig is met het voltooien van The Outer Worlds, een kleiner team die bezig is met Pillars of Eternity en nog twee andere teams die met een nieuwe titel bezig zijn.

Al houdt Urquhart zijn lippen stijf op elkaar over deze nieuwe projecten, hij hintte wel dat ze nu al bezig zijn met het vervolg op The Outer Worlds. Maar veel kon hij er niet over kwijt omdat ze een rechtenkwestie zitten nu Microsoft de boel heeft overgenomen. Maar hij is ervan overtuigd dat het vervolg er wel gaat komen.

Over de deal met Microsoft legt hij uit dat dit noodzakelijk was voor Obsidian om zo de games te kunnen blijven maken die zij graag willen. Al gaat het niet allemaal om geld, toch is het een feit dat geld nu eenmaal nodig is om dingen te laten gebeuren, zeker gezien het budget wat nodig is om een grote game als The Outer Worlds te kunnen maken.

Volgens de CEO heeft de Microsoft deal ervoor gezorgd dat Obsidian dit soort games te kunnen blijven maken. Obsidian heeft een 15 jarige geschiedenis in de industrie en met deze nieuwe deal zorgen ze voor een vaste toekomst.

The Outer Worlds krijgt meer en meer de vorm van een Fallout-soort RPG. Het is een Fallout meets Firefly game. Tijdens het gesprek zien we Fallout vaak ter sprake komen.

Ik wilde niet weg bij Fallout, wilde niet weg van de plek waar ik in de industrie ben groot geworden.

Zijn keuze om een eigen studio te beginnen was puur om de geest van dit soort RPG’s levend te houden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments