In een recent gegeven interview laat Aaron Greenberg, Xbox Games Marketing bij Microsoft, een paar zaken weten over de nieuwe generatie Xbox. Benieuwd?

Tussen neus en lippen door werd de nieuwe Xbox voor de eerste keer kort besproken tijdens de E3 van 2018. Afgelopen juni tijdens de E3 2019 kregen we meer informatie. Zo werd bekend gemaakt dat de nieuwe Xbox tijdens de feestdagen van 2020 in de schappen zal liggen.

Maar er was nog wel meer te delen. De nieuwe Xbox moet voorzien worden van een SSD, waarmee laadtijden hopelijk tot het verleden behoren. Over de GPU (AMD ZEN 2) en CPU (AMD RADEON NAVI met gddr6) kregen we ook al wat meer informatie. Al dit technische geweld is leuk en aardig. Maar hoe ziet dat er nu uit? Nou, dat heb je kunnen zien in de prachtige beelden van HALO Infinite. In ieder geval één van de titels die vanaf launch beschikbaar moet gaan zijn.

Interview met Aaron Greenberg

Aaron Greenberg werkt als de Xbox Marketing Manager bij Microsoft

Afgelopen week kunnen we aan het lijstje met informatie over de nieuwe generatie Xbox weer wat kleine dingetjes toevoegen. Zo heeft Greenberg laten weten dat de Scarlett een werknaam is, maar dat de Xbox niet zo zal gaan heten. Hij kon aangeven dat voor de nieuwe Xbox al een naam bedacht is, maar heeft deze nog niet bekend gemaakt.

Verder liet Greenberg weten dat de nodige resources zitten in het brengen van een zeer krachtige CPU. De Scarlett moet 4K in 120 FPS gaan ondersteunen. Dat is niet mis!

Voor de volgende generatie Xbox mag je een enorme verbetering van de CPU power verwachten. We zullen alles op alles zetten om problemen met framerates te voorkomen. Ja, we halen nu 4K en 120 frames per seconde.

Aaron Greenberg

Of die 4K en 120 FPS voor alle games zal gaan gelden, is natuurlijk nog maar zeer de vraag. In het interview laat Greenberg weten dat ze nauw samenwerken met game-ontwikkerlaars en dat ze hen ondersteunen waar mogelijk, zowel binnen als buiten de Xbox Game Studios. Hij laat weten dat de ontwikkelaars goed op de hoogte zijn van de technische mogelijkheden. Ook zouden er al dev kits uitgedeeld zijn.

Ik ben benieuwd wanneer we een exacte releasedatum zullen krijgen en ook de prijs van de nieuwe Xbox is nog niet bekend. Ook verwacht ik dat er toch op zijn minst nog een aantal nieuwe games aangekondigd zullen worden die rond de launchperiode uitgegeven zullen worden. In ieder geval een aantal titels uit de vele studio’s die door Microsoft in 2017 en 2018 aangekocht zijn. Wellicht horen we over dit alles meer tijdens het XO19 event in London dat van 14 november t/m 16 november 2019 gepland staat. We houden jullie in ieder geval op de hoogte!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments