Mortal Kombat 1 is een fantastische game. Onlangs werden de eerste nieuwe personages al aangekondigd en nu is er ook een nieuwe Thanksgiving-Fatality gespot. Deze krijgt echter flink wat kritiek te verduren en niet omdat hij zo heerlijk ranzig is.

In de nieuwste Fatality zien we Sub-Zero de nieuw aangekondigde Omni-Man werkelijk fantastisch ranzig het hoekje om jagen. En naast deze zogenaamde Thanksgiving-Fatality komen er ook nog een Halloween- en Winter-Fatality aan. De kwaliteit van deze toevoegingen past prima binnen de game en daar is de kritiek ook niet op gericht. Nee, het gaat vooral om het prijskaartje dat Netherrealm en Warner Brothers er aan gehangen hebben. De Thanksgiving-Fatality kost namelijk een whopping €10 en dat doet zeer.

Ok, als je de Halloween-Fatality koopt krijg je alle de andere twee er gratis bij, maar anders worden ze als Seasonal Fatalities bundel verkocht. Die prijs is nog niet bekend, maar ga er maar vanuit dat dit ongeveer €30 wordt. Dat is zo’n beetje de helft van de volwaardige game die je dus al €70 kost. Daarnaast kost het Kombat Pack 1, waarbij je zes nieuwe vechters en enkele andere goodies krijgt ook al €40. Dat klinkt als iets meer waar voor je geld, maar nogmaals, de volledige game (die dus toch niet zo volledig is) kost je al €70.

Gamers reageren dan ook nogal verontwaardigd op het internet en in dit geval kan ik ze geen ongelijk geven. Tuurlijk, je hoeft het niet te kopen, maar toch wil je die content er wel bij hebben. Een paar centen neerleggen voor wat nieuwe personages is natuurlijk helemaal niet erg, maar overdrijven is ook een vak toch?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties