De Xbox One kwam in de herfst van 2013 uit, en hoewel het als nog niet zo lang geleden voelt, zijn tot nu toe weinig grote dingen gebeurd in de tussentijd. De console word vaak geupdate en veel grote games staan op het punt om later dit jaar uit te komen en sommige games komen ook nog eens uit op de oude, trouwe Xbox 360. Iets meer dan een jaar later kijken sommigen van ons al naar de toekomst en wat voor aanpassingen er zouden moeten komen. Een daarvan is Netflix, volgens hen gaat Microsoft namelijk eind dit jaar een nieuwe versie van de Xbox One uitbrengen met 4K mogelijkheden.

Volgens zakenblad Forbes kwam Netflix’s CPO Neil Hunt met dit nieuws tijdens de CES 2015. Na Hunt’s uitspraak probeerde Forbes meer informatie te verkrijgen waarop Netflix dit baseerde. Netflix voorzag Forbes van weinig nieuwe details maar verklaarde wel de context van Hunt’s verklaring. Het kwam erop neer dat Hunt geloofd in een Xbox One model met 4K mogelijkheden omdat Microsoft normaal gesproken hun consoles om de 2 jaar in een nieuw jasje steekt. Dit zou daarom volgens Hunt in oktober of november moeten gebeuren aangezien de One dan twee jaar oud is.

xbox-one-tv

Als Hunt inderdaad gelijk heeft dan kunnen we een aankondiging verwachten op een groot evenement zoals de E3. Ook bestaat de mogelijkheid dat men een eigen evenement organiseert met een officiële aankondiging. Forbes heeft tevens om een verklaring gevraagd van Microsoft en ontving het volgende:

Wij blijven toegewijd om de meest exclusieve entertainmentmogelijkheden en services naar de woonkamer te brengen. Afgezien daarvan hebben wij op dit moment niets te melden.

Het word dus afwachten tot er officieel iets bekend wordt. Overigens is de verklaring van Microsoft te begrijpen aangezien een eventuele aankondiging op dit moment de verkoop van de Xbox One zou kunnen stagneren. Uiteraard zullen er in de toekomst vast en zeker nieuwe modellen zoals de Slim uitkomen, maar op dit moment is de tijd, in mijn ogen, daar nog niet voor aangebroken. We houden jullie zeker op de hoogte rond eventuele ontwikkelingen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties