Xbox opperhoofd Phil Spencer ontkende via Twitter dat Microsoft de rechten van Silent Hills heeft gekocht. Hiermee wordt het gerucht vrij snel de kop in gedrukt.

Vorige week zoemden er een aantal geruchten rondom Silent Hills, nadat Konami een wat rare uitspraak deed waar het ook al snel op terugkwam. Konami zou zich enkel gaan focussen op de mobiele markt. Konami baas Hideki Hayakawa heeft dit geprobeerd recht te breien door naar buiten te brengen dat Konami “de bredere markt zal blijven steunen, met content via meerdere kanalen. Niet enkel mobiele platformen, wij blijven ook aan thuis consoles werken, alsmede arcade kasten en kaarten”. Dat hele Konami verhaal voordat de grote baas in actie kwam, werd wat ongelukkig naar buiten gebracht, wat wel vaker gebeurt bij Japanse bedrijven. Heeft wellicht iets te maken met vertalingen, of het is gewoon een gebrek aan PR skills. Wat het ook is, de pers ging los.

KojimaSilentHills

De quotes werden opgepikt en met een eigen draai op het internet geplempt. De copy-pasta generatie die er nu in de ‘gamejournalistiek’ is, ging dit lekker kopiëren en plakken. Gevolg; iedereen nam voor waarheid aan dat Konami alleen mobiele games gaat maken. Gevolg daar weer van was, dat er opeens een gerucht naar buiten kwam dat Microsoft de rechten van Silent Hills had gekocht voor een slordige 2 miljard(!) dollar. Wat op zichzelf al te gek voor woorden is, 2 miljard voor een franchise die op dit moment niet rendabel is. Ook zou Silent Hills al voor 80% klaar zijn, wat mij ook sterk leek. Dat zou betekenen dat er een Q1 2016 release in de planning staat stond. Natuurlijk weet ik niet exact wat dan wel de geplande releasedate is, maar Q1 2016 lijkt me wat sterk. Q3 of Q4 lijkt mij wat realistischer, maar dat zijn ook weer speculaties.

Onze grote leider Phil Spencer heeft via Twitter laten weten dat Microsoft NIET de rechten van Silent Hills heeft overgenomen. Eindelijk een beetje duidelijkheid tussen alle geruchten en copy-pasta berichten. Dank u Phil Spencer, daar kunnen ze bij Konami nog wat van leren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties