FAN-TAS-TISCH concept, Play Anywhere op de Xbox One. Wat een verademing! Voor mij was dit misschien wel het toppunt van de Microsoft conferentie. Wat houdt het in en welke games maken hier gebruik van?

Het Play Anywhere logo wil zeggen dat een game zowel op de Xbox One als de pc (met Windows 10) kan worden gespeeld. Als je het spel dus op de Xbox koopt, kan je het ook installeren op je pc en vice versa. Wat een concept! Je kan ook gewoon co-op doen met vrienden die op de Xbox One zitten, terwijl je op de pc speelt (mits de game cross-play is). Save-games worden gewoon overgeheveld naar het andere platform naar keuze en lekker doorspelen geblazen! Ditzelfde geldt voor achievements.

Waarom is dit relaxed? Omdat ik bijvoorbeeld een sterke pc thuis heb staan en er veel leuke games op de Xbox One uitkomen die niet op de pc verschijnen. Nu Xbox One en Windows 10 meer samensmelten, heb ik daar alleen maar profijt van. Het is chill om met vrienden te spelen, maar gezien ik een beste videokaart heb, wil ik Gears of War 4 in maximale #pcmasterrace glorie beleven. Ditzelfde geldt bijvoorbeeld voor We Happy Few of Crackdown 3.

playanywhere

Microsoft heeft 12 titels aangekondigd die gebruik gaan maken van het Xbox Play Anywhere concept.

– Scalebound
– Sea of Thieves
– Halo Wars 2
– Gears of War 4
– Forza Horizon 3
– Recore
– Killer Instinct: Season 3
– State of Decay 2
– Ark: Survival Evolved
– We Happy Few
– Cuphead
– Crackdown 3

 

Sommige titels maken ook gebruik van cross-play zodat je met spelers van het andere platform kan spelen. Deze lijst van games zal uiteraard groter worden de komende tijd, maar dit is al echt heel relaxed!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments