Na Prince of Persia, Uncharted, de pas aangekondigde Assassin’s Creed en nog vele andere titels, is de beurt nu doorgegeven aan Borderlands. Want ook van deze titel mogen wij in de toekomst een film verwachten.

Lionsgate is bezig met het ontwikkelen van de Borderlands film met als producers Avi en Ari Arad. Deze mannen hebben onder andere gezorgd voor Iron Man, Spider Man, the Amazing Spider Man, X-Men en de geweldige kaskraker uit 2007, Bratz: the movie. Zoals deze titels al aanduiden mogen de verwachtingen natuurlijk weer ontzettend hoog worden. Lionsgate heeft natuurlijk veel grote titels mogen verfilmen, nu zijn ze nog bezig met het laatste deel in de Hunger Games serie, die inmiddels al 2.3 miljard heeft opgeleverd. Lijkt me een prima budget om de Borderlands film mee te kunnen produceren toch!

Voor degene die Borderlands nooit hebben gespeeld zal ik in ieder geval uitleggen wat ze kunnen verwachten. Borderlands is een first person shooter in een sci-fi wereld. Het speelt zich allemaal af op planeet Pandora, het is helaas geen plaatje van een planeet. En door de spreekwoordelijke bomen zie je het bos niet meer, want alles op Pandora bestaat uit zand, woesternij, mijnen en één grote woestijn. Er zijn meerdere soorten wezens die leven op Pandora, waarvan niet iedereen even lief voor je is. Als speler ben jij op zoek naar ‘’The Vault’’ (helaas niet nummer 101 waar jij kunt spelen met je Pip-Boy) die hoogstwaarschijnlijk een schat is en niet iedereen is het er mee eens dat jij deze wilt vinden.

borderlands_pandora_wallpaper_by_flaredrafire-d4p6szc

Over het algemeen zijn game gerelateerde films niet bepaald kaskrakers, Prince of Persia was tot nu toe de game film die het meeste opleverde. Alhoewel ik de kans wel erg groot acht dat Assassin’s Creed dit record wel zal verbeteren. Ik ben heel erg benieuwd wat ze van de film gaan maken, zeker aangezien ik Borderlands eerlijk gezegd niet heel erg boeiend heb gevonden. Misschien dat de film hier wel verandering in zal brengen. Anders is het voor mij nog even afwachten tot Fallout 3 wordt verfilmd.

Het is nog niet duidelijk wanneer de opnames voor Borderlands gaan starten, dus ook de release datum is nog niet bekend.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments