Power Rangers: Battle for the Grid aangekondigd

It’s Morphing Time! Of tenminste, dat wordt het in april. Dan komt namelijk de nieuwe fighter Power Rangers: Battle for the Grid uit.

De game zou op 22 januari aangekondigd gaan worden, maar de trailer en het persbericht werden al voortijdig gelekt. De game wordt ontwikkeld door de studio nWay en mede daardoor zijn de reacties nogal gemengd. Deze studio was namelijk ook verantwoordelijk voor Power Rangers: Legacy Wars, een game die voor iOS en Android uitgebracht werd.

Legacy Wars was een 3vs3 fighter waarbij je gebruik maakte van verschillende tegels. Een tegel voor een snelle aanval, een zware aanval of een counter. Dit werkte in een soort steen-papier-schaar driehoek. Bij het horen van de naam van de studio en het zien van de beelden uit de trailer lijkt Battle for the Grid best wel op zijn mobiele voorganger.

Ook Battle for the Grid wordt een 3vs3 fighter waarin je met Rangers uit allerlei verschillende series kunt vechten. Van The Mighty Morphin Power Rangers, tot Power Rangers in Space of Power Rangers Ninja Steel.

Geen mobiele port

Volgens Senior Product Manager Jesse Cherry is Battle for the Grid geen mobiele port. Hij vertelde dat er wel dingen gebruikt worden die ze geleerd hebben van Legacy Wars, zoals het matchmaking systeem voor de multiplayer, maar dat het verder een totaal nieuwe game is die van de grond af is opgebouwd voor de consoles.

Dat nWay nu ineens een game voor de console maakt terwijl het voorheen alleen maar geinteresseerd was in mobiele games heeft volgens Jesse Cherry twee redenen. De eerste is dat er vanuit de fans heel veel vraag naar was. De tweede reden is dat het een logische vervolgstap was voor de studio.

Iedereen in deze studio is een enorme fan van fighters. Sommige personeelsleden zijn zelfs ‘oldtimers’ die vroeger nog Street Fighter 2 speelden in de arcadehallen.

Met die liefde voor fighters lijkt het inderdaad een logische stap om Battle of the Grid naar consoles te brengen. Ergens in april kunnen we bekijken of dit dan ook echt een goeie game is en of de stap naar de consoles voor nWay een goeie is gebleken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments