Zoals het elk jaar kerst wordt en we Pasen vieren met eitjes, zo is het ook een zekerheid dat er een nieuwe FIFA komt. Gaat FIFA 20 eindelijk brengen wat de fans al jaren willen?

De E3 is bijna daar en dat betekent dat we rijen aan aankondigingen gaan zien in de komende dagen. Zo ook FIFA 20. Vandaag liet EA op meerdere Twitterkanalen al een aankondiging zien. Daarnaast heeft men een lange lijst met verbeteringen op de site staan. Zo wordt de AI verdediging beter en krijgt ook het 1 op 1 schieten een tweak. En dat eerste heeft zeker wel wat werk nodig. Het verdedigen is lastig en het komt te vaak voor dat de bal, na een goede actie, toch weer voor de voeten van de tegenstander komt. Dat gaat men sowieso aanpassen. Het verdedigen wordt ook meer een taak voor jou als speler dan dat de AI dat voor je doet.

Het schieten gaat preciezer worden. Zeker als je doorbreekt en alleen op de keeper afgaat, is het scoren zekerder. De reactietijd van de keeper wordt in dit soort situaties verlaagd. Timed shots gaan wel sneller lopen. Men wil het passen en schieten ook realistischer maken, zeker als je een ingewikkeld schot plaatst. Er komen twee nieuwe pass opties bij: de driven pass-and-go en de dinked pass.

Trapt El Sierd, Evert en Youri de laan uit?

Dit gerucht doet de ronde. Na jarenlang gefrustreerd luisteren naar Evert ‘Hij maakt doelpunten alsof het warme broodjes zijn.’ ten Napel en Youri Mulder (wie heeft in hemelsnaam zijn commentaar nog op Nederlands staan), lijkt er nu eindelijk een vervanger gevonden te zijn. Al jaren roept de fanbase of El Sierd oftewel Sierd de Vos geen commentaar kan gaan leveren. Dat lijkt te gaan gebeuren al wil Sierd er zelf niks over zeggen of beter, hij mag er niks over zeggen.

De reveal komt al snel. Op 8 juni, tijdens EA Play, zal EA meer over de game laten zien.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
toetje1977
toetje1977
3 jaren geleden

Damn, ik wilde FIFA dit jaar eens over slaan, gaat steeds veel te veel tijd in zitten. Sowieso altijd commentaar op Engels ipv Evert en Youri (sliding, overtreding!). Sierd maakt me wel nieuwsgierig, ben toch wel benieuwd naar zijn verhalen over de slager van de moeder van de reservespits van West Bromwich Albion, of wat ie doet als Raketic scoort…