Korte speelsessies en voyages ‘on demand’ vanaf seizoen 11 in Sea of Thieves

Check de deep dive video!

Seizoen 11 in Sea of Thieves lonkt aan de horizon. De ontwikkelaars van de game geven in een nieuwe video gedetailleerde uitleg over het nieuwe seizoen.

In bovenstaande video wordt duidelijk, wat we bij het zien van de eerste beelden van seizoen 11 al vermoeden. Het seizoen en de bijbehorende updates staan in het teken van kortere speelsessies en meer zeggenschappen bij de spelers over de avonturen die zij willen beleven. Met betrekking tot dit laatste is natuurlijk vooral het spelen van world events ‘on demand’ een opvallende vernieuwing.

World events en hero items

De world events kunnen spelers vanaf seizoen 11 op hun eigen verzoek gaan spelen. De world events worden vanaf het nieuwe seizoen ondergebracht als voyages voor de trading companies, van waaruit er direct vanaf de outposts via fast travel naar de world events verplaatst kan worden. Ook hierdoor moet het mogelijk zijn om sneller op plekken te komen waar veel avontuur te beleven is en loot te verzamelen. Aan de world events wordt ook nieuwe loot toegevoegd, genaamd Hero items. Deze items zijn specifiek voor het type world event en kunnen alleen bij de desbetreffende trading company ingeleverd worden.

Niet alle events kunnen echter on demand gespeeld worden. Fort of the Damned en Fort of Fortune zijn hiervan uitgesloten. De ontwikkelaars geven in de video aan wat hun overwegingen zijn geweest om deze events niet toe te voegen. Deze events zijn volgens hen sfeerbepalend voor een server. Het zijn events waarvoor spelers hun voyage staken om snel naar de forts af te reizen en de zeer waardevolle schatten te veroveren. Wanneer deze world events on demand toegevoegd zouden worden, zouden de world events veel van hun charme verliezen en zou het mogelijk ook ten kosten gaan van de dynamiek op een server.

Quest table + Discover Tab

Het vernieuwen van de Quest Table aan de schepen vormt een centrale rol in de aanstaande update. De Quest Table brengt alles overzichtelijk samen wat er in Sea of Thieves te beleven is. Vanaf de tafel kunnen spelers alle soorten voyages zien die de game te bieden heeft, waarna direct een voyage ook gestart kan worden. Bij het selecteren van voyages en Tall Tales wordt ook zichtbaarder hoe lang deze kunnen duren, waardoor spelers (en zeker nieuwe spelers) beter in staat moeten zijn keuzes te maken wat ze willen doen met de tijd die ze beschikbaar hebben.

In de video wordt ook uitgelegd wat de functie is van de Discover Tab en hoe het nieuwe spelers moet helpen om meer vertrouwt te raken met de game en welke systemen ten grondslag liggen aan de speelsuggesties die de game je gaat geven.

Exploratie en de toevoeging van S-Tier loot

De snellere speelsessies en het spelen van world events on demand zou ten kosten kunnen gaan van de groep die gewoon de outpost uit vaart en op zoek gaat naar avontuur. Om ook de ultieme vrijheid die Sea of Thieves altijd geboden heeft er in te houden, zal met de introductie van seizoen 11 zogenaamde S-Tier loot aan de wereld toegevoegd worden. Vanaf het nieuwe seizoen kunnen spelers op random plekken in de wereld zeer waardevolle loot vinden. Het blijft dus belonend om gewoon lekker uit te varen en te zien waar de zee je brengt.

Distinctions

Alle progressie voor de trading companies, met uitzondering van de Hunters Call, wordt vergroot naar level 100. Wanneer spelers level 100 gehaald hebben, ontvangen zij een Distinction. Voor iedere trading company kunnen spelers maximaal 5 x een Distinction verdienen. Dit betekent dus dat je 5 x tot level 100 progressie kunt maken. Voor iedere Distinction krijgen spelers de mogelijkheid om van de betreffende trading company een ring vrij te spelen. Uiteindelijk kunnen spelers dus van iedere trading company 5 ringen vrijspelen. Daarnaast kunnen spelers veel meer verschillende soorten promotions vrij spelen en zijn er specifieke items van de betreffende trading company aan verbonden.

Kortom, seizoen 11 zit propvol vernieuwingen en ik ben dan ook super benieuwd hoe seizoen 11 gaat landen binnen de community wanneer deze vanaf 23 januari 2024 beschikbaar is.

Cheers!

Over Sea of Thieves

Mocht je nieuw in de game zijn en wat tips willen? In dit artikel hebben we er een heel aantal beschreven. Twijfel je of Sea of Thieves wel iets voor je is? In deze, volledig objectieve en fanboy-vrije review, hebben we 1000 dagen na de release Sea of Thieves opnieuw flink onder de loep genomen. En ten slotte, wil je graag horen hoe andere spelers over de nieuwste updates van Sea of Thieves denken? In onze regelmatig terugkerende videoshow de Tavern Talk gaan we hier uitgebreid op in!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties