Helemaal standaard is het niet. Vandaar ook dit nieuwsbericht. Toch kun je stellen dat een gratis next-gen upgrade langzamerhand de standaard begint te worden. Zo ook voor Techlands oogappeltje: Dying Light 2 – Stay Human.

Ten tijde dat smart delivery werd aangekondigd wist ik nog niet goed wat ik er aan had of wat ik er van moest vinden. Nu ben ik er dol op. Het betekent dat je de game maar één keer hoeft aan te schaffen, om automatisch ook over de beste versie van het spel op jouw platform naar keuze te beschikken.

In de Nederlandse Xbox Store wordt het aangeduid onder de tag ‘slimme levering’. Heel fijn om te hebben, maar dat merk je vooral als je het moet ontberen. Vraag maar aan Playstation. Ook op Xbox kom je wel voorbeelden tegen waar je haren van overeind gaan staan. Denk aan NBA 2K21 met de Mamba Forever Edition. Of neem Control, waarbij je enkel in aanmerking komt voor een upgrade als je de Ultimate Edition bezat.

Op de Store pagina van Dying Light 2 wordt de tag ‘slimme levering’ weergegeven. Daar bovenop komt Taylor Lyles van IGN met informatie uit een e-mail die ze heeft ontvangen van een woordvoerder van Techland. In die e-mail wordt nog eens bevestigd dat bezitters van de Xbox One versie géén extra geld neer hoeven te leggen voor de ‘Series’ versie.

Nou ben ik wel benieuwd of het nieuwtje van Taylor of de Store pagina van Stay Human er eerder was. Smart delivery / slimme levering staat altijd voor een gratis upgrade! Los daarvan kan ik me voorstellen dat er ook games uitkomen die geen smart delivery ondersteunen, maar waarbij een uitgever toch kan besluiten gratis upgrades uit te delen. Hebben jullie daar voorbeelden bij?

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
1 jaar geleden

Nee, niet zo gauw. Maar ik hoop dat andere ontwikkelaars hiervan gaan leren. Allereerst waren crossplatform van sommige games met pc en de vergrote backward compatibility de belangrijkste redenen voor mij op voor Xbox te kiezen. Maar de voordelen blijven zich opstapelen! Twee consoles op dezelfde savegame? Da’s bijvoorbeeld geen enkel probleem – hé, dat rijmt.

Mocht me een titel te binnen schieten, dan laat ik ’t nog wel weten. Echter, dit hoort inderdaad gewoon de standaard te worden. Microsoft is echt goed bezig hier.