Vijf jaar geleden werd Dead Island 2 aangekondigd. Sindsdien is het enkel kommer en kwel als het gaat om nieuws over deze game. De ontwikkeling gaat allesbehalve soepel en inmiddels zijn er al drie studio’s geweest die hier hun vingers aan gebrand hebben. Daar komt er nu nog een bij.

Wat is er toch aan de hand met deze game? Een game over een tropisch eiland vol met zombies die je met allerlei zelfgemaakt wapentuig te lijf kunt gaan. Met het eerste deel als voorbeeld zou je zeggen dat een vervolg te doen zou moeten zijn. Desondanks zijn er inmiddels al drie ontwikkelaars versleten aan deze titel.

Oorspronkelijk zou Dead Island 2 gemaakt worden door de ontwikkelaar van het eerste deel, Techland. Deze studio begon echter al vrij snel met de ontwikkeling van Dying Light en Yager Development (Spec Ops: The Line) nam het stokje over. Yager werd door uitgever Deep Silver ook weer van het project afgehaald en vervolgens mocht Sumo Digital (Crackdown 3) het gaan proberen.

Maar nu is ook Sumo van het project afgehaald. De volgende studio die het mag gaan proberen is Dambuster Studios (Homefront: The Revolution). Waarom de ontwikkeling van Dead island 2 nu wederom aan een andere studio overgedragen wordt is niet bekend gemaakt.

Het is nog altijd de bedoeling dat Dead Island 2 ooit uitgebracht gaat worden voor de Xbox One en andere consoles, maar na vijf jaar development hell is het maar de vraag of dit nog wel echt iets kan gaan worden. Wat nu een voordeel zou kunnen zijn is dat met de aanstelling van Dambuster Deep Silver de ontwikkeling van de game nu intern haalt. Dit zou voor de broodnodige stabiliteit kunnen zorgen. Laten we het hopen.

Zit iemand van jullie nog wel op de game te wachten?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments