Gisteren hebben de mannen van Iron Galaxy weer een textual stream gepost op het Ultra Combo forum. Ze hadden heel veel te melden en wat dat was, lees je hier.

MASKER

Als eerst werd Omen genoemd. Omen werd onlangs onthuld tijdens een livestream waarin je gameplay beelden van Omen zag. Omen was op dat moment nog in ontwikkeling en de heren waren hierdoor bloednerveus om Omen aan het publiek te laten zien. Zorgen die ongegrond bleken te zijn omdat de feedback zeer positief was en de aantal viewers logen er ook niet om. De fans zaten echt te wachten op beelden van Omen. Ik was één van die fans uiteraard.

Iron Galaxy en Microsoft hebben na deze livestream een brainstorm sessie gehouden naar aanleiding van de feedback van de fans. Eén van de dingen die de fans opperde was het masker van Omen……. Welnu, hieronder de default masker van Omen!

Omen real mask

Verder krijgt Omen ook nog de volgende aanpassingen:

•   Nieuwe visuele effecten voor de projectile moves
•   Nieuwe visuele effecten bij Wing transition moves
•   Electro bloed

Aankomende week kan je de langverwachte trailer verwachten van Omen bekijken.
Houd onze site goed in de gaten.

RANKINGS

Naast brainstormen over het masker van Omen gingen Iron Galaxy en Microsoft ook nadenken over een nieuwe unieke multiplayer feature. Deze feature lijkt in de verste verte niet op de Ranked Matches die iedereen verwacht bij een fighting game. Na tien keer opnieuw te zijn begonnen kwamen ze tot dit resultaat.

Vanaf de 2.4 update zal er Ranked Leagues zijn wat een maandelijkse battle zal zijn om de top 32 KI spelers te vinden. Aan het einde van elke maand zullen deze 32 spelers beloond worden met de “Pro Status”. Deze status zal perminent verankerd zijn in je KI player card. Meer info hierover in een volgende update.

Voordat je aan de Ranked Leagues mag meedoen moet je je kwalificeren. Maak je geen zorgen, alle ranks van iedere KI speler zullen in de 2.4 update gereset worden. Iedereen zal dus overnieuw moeten beginnen. Helaas maar volgens Iron Galaxy is dit voor een goed doel.

De kwalificatie ronde geeft je in tien matches de mogelijkheid om te laten zien wat je kunt. Gebaseerd op je skills in deze matches zal je in één van de drie “Ladder Tiers” ingedeeld worden. Dit zijn:

•   Bronze
•   Silver
•   Gold

Gold Tier

Qualifier

GESCHIKT

Na de kwalificatie is er volgens Iron Galaxy geen weg meer terug. Handig is dat je je nooit meer hoeft te kwalificeren en je zal nooit een lagere ranking krijgen qua Ladder Tier. Hier begint echter wel de strijd naar boven, de Killer status om daarna voor de Top 32 te mogen strijden.

Gold Tier

De eerder genoemde Tiers zullen ook gebruikt worden in matchmaking. Waar je eerst als level 5 speler tegenover een level 32 speler werd gezet is verleden tijd. Het is de bedoeling dat spelers zoveel mogelijk tegen spelers uit hun eigen Ladder Tier spelen. Bij elke match kan je punten winnen. Bij genoeg punten ga je door naar de volgende Ladder Tier en ben je van brons naar zilver gegaan, kan je nooit meer naar een lagere Ladder Tier terugvallen.

Rank Up

PRESTIGE

Het echte werk begint nadat je Gold Tier heb gehaald en de Killer status heb behaald. Deze killer matches zullen nu voortaan een ‘best out of 3’ zijn.

Ben je hierin beland dan hoef je je geen zorgen te maken over het hogerop komen in allerlei rankings. Vanaf dit punt strijd je net als de andere spelers op een plek in de Top 32 van die maand. Uiteraard voordat de maand voorbij is maar dat lijkt me logisch. Mocht je het redden dan krijg je de prestigieuze Pro Status! En daarbij de eeuwige roem. Jouw Player Card zal deze status laten zien. Iron Galaxy is druk in de weer om dit zo goed mogelijk te doen. Hieronder een voorbeeld van een fictieve speler die 12 keer in de Top 32 is gekomen:

Top 32 card

Hierna zal in de Pro Leaderboards komen te staan waarin je kunt zien wie Pro status heeft en hoe veel keer hij/zij dit heeft gehaald. Zoals je kan zien zijn ook de Rank Titles terug in de Player Card. Ze zijn verbonden met de verschillende Tiers en je moet ze dus ook weer terug verdienen. Mocht je nou niet in de Top 32 terecht zijn gekomen in een bepaalde maand krijg je automatisch een nieuwe slot voor de volgende maand. Als je eenmaal Killer status hebt behaald blijf je dat ook. Je Killer Record wordt gereset en je kan de strijd opnieuw aangaan.

Alles wat met de Leagues te maken heeft zal in de komende week bekend worden gemaakt. Deze update zal in Content Update 2.4 zijn na de update 2.3 van Omen.

RETRO

Naast het grote nieuws over Rankings had Iron Galaxy nog iets te vermelden. Er komen nieuwe outfits voor Maya en Kan-Ra.
Hieronder alles op een rijtje:

Kan-Ra Pharaoh Costume
KanRah pharaoh custome

Maya’s Retro custome (N64 versie)
Maya retro custome 1
Maya’s Retro Costume – “Native” Accessories
Maya retro custome 2

Maya’s Retro Costume – “Death” Accessories
Maya retro custome 3
Maya’s Retro Costume – “Trendy” Accessories
Maya retro custome 4
Kort samengevat kunnen we de volgende updates verwachten:

– Update 2.3 met Omen, Retro Maya en Kan-Ra premium accesoires
– Update 2.4 met de nieuwe Ranked Leagues
– Aankomende week de Omen Trailer

TOT SLOT

Een moddervette en grote update van Iron Galaxy. Ik vind het masker van Omen er goed bij passen, ook al zal dat niet heel veel werk zijn geweest. De Ranked Leagues lijken mij super interessant en goed voor de competitieve spelers onder ons. Het meest interessante vind ik de verbeterde matchmaking in de Tiers. het scheelt een hoop frustratie als beginnende speler om niet tegenover een KI veteraan te staan. Ik kan heel goed mijn mannetje staan (check de live stream regelmatig hier) maar meer dan eens moest ik in een Ranked Match tegen een level 39 speler terwijl ik bij level 8 was. Nu kan ik hier veel van leren maar ik kan me voorstellen dat zo’n match nogal demotiverend kan werken. Eindelijk nu verbetering dus.

Dan nog even terugkomend op de trailer van Omen. Ja, ik heb hem gezien tijdens de gameplay livestream. Toch kan ik niet wachten op deze trailer vanwege het volgende: de teaser naar de volgende character na het einde van de trailer. Mijn hoop is gevestigd op Cinder die door sommigen al bevestigd wordt. Eerst zien dan geloven.
Als grote Killer Instinct fan zal ik alles scherp in de gaten houden en er hier bij Xbox One Nederland vaak over posten.
Ik ga nu even wat matches spelen, FIGHT ON!

FIGHT ON

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties