Killer Instinct is bijna alweer toe aan Season 3 na dik twee en een half jaar na release. Uiteraard mogen we nieuwe characters verwelkomen, maar Iron Galaxy heeft nog meer in petto…

Killer Instinct is een game dat aardig divers is, vooral als je kijkt naar de lijst aan characters zoals een weerwolf, huurling, buitenaards wezen, voormalig bokskampioen en een leider van een wereldmacht die is voorzien van hoge kunstmatige intelligentie.

Wat net zo belangrijk is bij fighting games zijn de stages waarin de strijd kan worden beslecht. Waar het jaren geleden nog statische achtergronden waren zijn het vandaag de dag mooie interactieve achtergronden die bij een specifieke character horen en enkele links leggen met het verhaal achter de characters. De developers, designers, artists zijn ijverig aan het werk geweest de afgelopen maanden om hun werk nog meer te verbeteren waar het kon. Zeker nu Season 3 voor de deur staat hebben ze besloten om de stages ook te pimpen zodat het nog meer tot leven komt.

Screen-Shot-2016-01-30-at-12.41.48-PM
Eén van de nieuwe characters: Kim Wu

Eigenlijk konden we al tijdens de Killer Instinct World Cup zien dat er iets in de maak was omdat we zagen dat de stage van Kim Wu er behoorlijk anders uit ziet dan alle andere stages die je al kent. De stage van Kim Wu is een tipje van de sluier van wat ons te wachten staat. Iron Galaxy wil alle kracht uit de Xbox One persen om de graphics zo goed mogelijk te maken.

Chad Greene, de Art Director van Killer Instinct legt uit wat de veranderingen zullen zijn op grafisch vlak. Vrij vertaald is zijn uitleg als volgt:

”We zijn erg enthousiast aan de slag gegaan om nieuwe elementen toe te voegen aan Season 3 waarvan wij geloven dat het de algemene spelervaring zal verbeteren. Zo hebben we een nieuwe technologie gebruikt voor de reflectie in de stages en doet de screen space color zijn herintrede naast aanpassingen in de gameplay. Ook is er een nieuwe zogeheten dynamic lighting systeem dat voor meer realisme en interactie tussen de characters en de stages zelf zorgt. En als dat nog niet genoeg is, hebben we ook nieuwe en bestaande stages voorzien van de nieuwe design en grafische effecten. We kunnen niet wachten om dit aan de fans te tonen. De fans waren ten tijden van Season 1 erg te spreken over de ietwat donkere filter in de game, dus we zijn hier naar terug gegaan, met onze eigen inbreng natuurlijk. Nu de hedendaagse graphics erg mooi en realistisch zijn, plus dat de gamers dit ook verwachten in een game, hebben we er naar gestreefd om met de tools die we hebben het beste uit de game te kunnen halen. We zijn erg blij dat we dit qua planning en verwachting hebben gehaald.”

tjStage_Beast_12_14_2015
Nieuwe lichteffecten en meer diepte in de stage van TJ Combo in Killer Instinct
Boven: Kan-ra’s stage uit Season 2 Onder: Kan-ra’s stage in Season 3 met de nieuwe eye-candy

Zoals je kunt zien zijn de stages aardig op de schop genomen, er is meer diepte en het kleurenpalet is diverser en dat zorgt voor veel meer sfeer. Iron Galaxy en diens team willen echt de meest vette ervaring neerzetten en zo te zien slagen ze daarin. Het is ook tof dat ze niet alleen de nieuwe stages bewerken maar ook de oude stages. Ik ben echt super benieuwd hoe Sabrewulf’s stage meer tot leven komt of hoe het meer gaat stormen in de stage van Thunder.
5c4f63ef8e4cac4d68ccb4b2cfeb75371e0fe31e
Kim Wu’s Stage in Killer Instinct Season 3
Tot slot wil ik dit artikel en het onderwerp gebruiken om een hot topic binnen de KI community aan te halen. Er zijn fans die klagen dat er maar 3 nieuwe stages zijn in Season 3, dat het te weinig is en dat Iron Galaxy meer werk en meer content moet leveren voor het geld wat ze vragen. Zoals je hier boven kan zien zijn ze behoorlijk aan het werk geweest en dit zal niet het laatste zijn wat ze gaan brengen in Season 3. Als fan moet je niet te verwend zijn en de wereld verwachten.
Hoe Iron Galaxy en voorheen Double Helix hebben gewerkt aan Killer Instinct als reboot is noemenswaardig. Denk eens aan hoe de game op dag 1 speelde online, dat het met de helft van de characters in principe gratis te spelen was. Vergelijk deze launch eens met die van Street Fighter 5….. Ja die andere legendarische game series waar menig gamer nu mee wegloopt. Als die-hard fan van Killer Instinct zeg ik: Geniet van de game en diens content en probeer eerst Season 3 helemaal uit te zitten totdat je gaat klagen. Nu weten we nog niets behalve de screenshots hierboven bijvoorbeeld. Mocht je het als fan anders zien laat het dan weten in de comments.

Update: Rond middernacht is de Arbiter trailer verschenen die hint naar de nieuwe character. Het ziet er wreed uit en de volledige trailer plus teaser volgt deze week. Check sowieso de trailer zou ik zeggen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments