De ontwikkeling van Dead Island 2 schijnt nogal een moeizame opgave te zijn. De weinige info die we krijgen over de ontwikkeling is dat de game nog altijd in ontwikkeling is, of dat er een andere ontwikkelaar mee aan de slag gaat. Dat laatste lijkt ook nu weer het geval.

Er dook namelijk ineens een tweet op van een voormalig Dead Island 2 ontwikkelaar, Jan David Hassel. Diezelfde tweet is ook alweer verwijderd, maar dit is wat er in stond:

Schijnbaar is hij nu bij Dambusters. Ik ben hem een beetje uit het oog verloren nadat ze hem van ons afpakten bij Yager.

Als Hassel gelijk heeft, dan zou dat betekenen dat de game nu weer onder de vlag van Deep Silver valt, aangezien Dambusters van Deep Silver is. Die studio is recent ook begonnen met het aantrekken van grote hoeveelheden nieuw personeel en heeft ook nu nog vacatures open staan. Dat betekent niet automatisch dat ze ook daadwerkelijk met Dead Island 2 aan de slag gaan, maar het zou wel kunnen natuurlijk.

Mocht Dambusters daadwerkelijk aan de slag gaan met Dead Island 2, dan is dat al de vierde ontwikkelaar die het gaat proberen met deze titel. De game zou oorspronkelijk door Techland gemaakt gaan worden, maar die besloten met Dying Light aan de slag te gaan en dus ging de Duitse studio Yager ermee bezig. Yager kreeg het echter aan de stok met Deep Silver en die besloten Sumo Digital te vragen, maar volgens de geruchten hebben die het bijltje er dus ook bij neergegooid.

Hoe dan ook, het gaat nog een flinke klus worden om hier iets van te maken dat niet vies tegen gaat vallen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments