Als media zie je heel veel games langskomen. De meesten blijven voor de mainstream gamer onzichtbaar. Dat kan best jammer zijn.

Toen ik wat info over Observer voorbij zag komen, was ik wel geïnteresseerd in de trailer. Dus ik ging er even voor zitten en liet de trailer voorbij schieten tot ik aan het eind ineens dacht, “he, die gast ken ik”. Niemand anders dan onze eigen filmheld Rutger Hauer speelt namelijk de hoofdrol in Observer.

Observer speelt zich af in 2084. De wereld is een donkere plek geworden na de oorlog en er zijn maar weinig mensen over. Diegene die er nog zijn, hebben zich in deze ellendige wereld gewend tot drugs, VR en neural implants. Alles wat maar nodig is om maar niet de nieuwe werkelijkheid onder ogen te hoeven zien. Jij speelt als Daniel Lazarski, een elite neural detective die ook bekend staat als Observer. Je bent onderdeel van een politiemacht die geleid wordt door bedrijven. Je taak: het hacken en infiltreren van de hersenen van verdachten. Alles wat je denkt, voelt of herinnert kan bewijs genoeg zijn om je te veroordelen.

Het verhaal begint als je een bericht van je zoon krijgt, een ingenieur binnen het machtige Chiron Corporation. Dit is een aanzet om de sloppen van Krakow te gaan onderzoeken. Bij het hacken van de instabiele geesten van criminelen en slachtoffers wordt je geconfronteerd met hun diepste angsten.

Observer is een cyberpunk horrorgame die op 15 augustus uit gaat komen. Check de trailer.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties