Je ziet het verschijnen op meerdere websites. De HoloLens van Microsoft zal aanzienlijk meer kosten dan een game console van vierhonderd dollar. Wat deze websites ook suggereren, is dat het artikel enkel over zo’n uitspraak gaat en dat gaat het uiteraard niet. Het gaat namelijk over visie!

Iemand van Microsoft heeft tussen neus en lippen door gezegd tegen iemand van New York Times dat de HoloLens dus aanzienlijk meer kost dan een gameconsole. Het interview gaat echter over meer dan dat. De HoloLens zit, naar mijn inziens, niet eens in dezelfde categorie als game-apparatuur zoals de Oculus Rift, Morpheus, HTC reVive, noem maar op. Tuurlijk, je kan virtuele dorpen bouwen op je eigen salontafel en dat is leuk, maar Microsoft kijkt verder dan dat. Games zijn natuurlijk wel deel van de marketing, maar het onderscheidt zich wel degelijk met andere apparatuur.

hololens-xboxone-tablet
Zie je dit al voor je? Zie je het echt voor je?

De Hololens stond vandaag al in de schijnwerpers omdat het niet echt werkt zoals men laat zien op de conferenties. Misschien zie je niet heel Mars om je heen, maar de toepassing van deze apparatuur bij het ontwerpen van virtuele modellen die dan nu op je bureau staan om echt te zien i.p.v. met de muis, dat is revolutionair! Augmented Reality (AR) is dus een totaal andere lijn dan virtual reality (VR) zoals de Oculus Rift. Een zakelijke toepassing van apparatuur, zoals de Hololens, ligt dan ook totaal niet in dezelfde markt als een game console van een paar honderd euro waar er wordt verwacht dat tieners het kunnen kopen. Het moet natuurlijk wel consumentgericht blijven als Microsoft wil dat ze in de huishoudens terecht komen, maar het wordt hopelijk geen gimmick.

arts-hololens

 

In het interview werd er natuurlijk ook van hoge torens geblazen over de wederkeer van Microsoft zoals Apple dat deed met de iPhone. Echter willen ze het niet hypen zoals de Google Fail ..ik bedoel Google Glass. Het enige wat we kunnen doen is natuurlijk afwachten. Het zal vast een prijskaartje van 700 – 900 dollar krijgen. Maar als het levert wat het ons heeft beloofd, dan hoor je ons niet klagen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties