De prijzen van games zullen vanaf 2023 structureel omhoog gaan. Wat mogen we verwachten?

Games ontwikkelen is een dure aangelegenheid. Om deze reden heeft Sony de prijs van haar PlayStation 5 games verhoogt. Waar je als speler voorheen 60 euro betaalde, ben je nu al snel tussen de 70 en 80 euro kwijt. Een flink bedrag, waar vanuit de consument ook de nodige kritiek op geleverd is! Team Xbox heeft lange tijd een prijsverhoging af weten te houden. Hoewel Phil Spencer (CEO Microsoft Gaming) herhaaldelijk heeft aangegeven dat hij niet zeker wist wat de toekomst zou brengen.

Inmiddels is de kogel door de spreekwoordelijke kerk. Ook Xbox-spelers moeten er aan geloven. Games van de Xbox Game Studios zullen vanaf 2023 een tientje duurder worden. In gesprek met IGN laat een woordvoerder van Microsoft weten dat de prijzen in de VS op $70 USD uit zullen komen. Er wordt aan toegevoegd dat er regionale verschillen kunnen zijn. De praktijk leert echter dat $70 USD in West Europa op 70 euro neer zal komen.

Het was een onvermijdelijke stap, maar vanaf 2023 zul je dus voor games als Starfield, Forza Motorsport en Redfall waarschijnlijk 70 euro gaan betalen. De games zullen wel gewoon vanaf dag 1 in de Xbox Game Pass beschikbaar blijven. Er zijn momenteel geen plannen bekend over het verhogen van de Xbox Game Pass subscriptie. Ook lijkt het er vooralsnog niet op dat de consoles duurder worden.

Wat betekent de prijsverhoging voor jou? Zul je sneller geneigd zijn om een game links te laten liggen? Of is het jou dat tientje extra wel waard?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties