Kerst.. Het is voor mij echt het enige leuke feest van het jaar. Gezelligheid, cadeautjes, lekker eten en na het eten nog even gamen, want Home Alone kennen we nu wel, toch? Onze kerst stond echter op het punt om een catastrofe te worden. Begin deze maand dreigde een groep genaamd ‘The Lizard Squad’ om met kerst Xbox Live permanent neer te halen. Hun reden: gewoon voor de lol!
The Lizard Squad was een van de meest bekende online groepen en hadden een geschiedenis met het uitschakelen van populaire game services. Zo werden eerder al Playstation Network en de servers van Blizzard uitgeschakeld. Kort na deze DDoS aanvallen kwam The Lizard Squad met een verklaring:

We zijn onze reis 2 weken geleden begonnen met het plan om chaos in de game community te gooien. Onze motieven verschillen tijdens dit avontuur. Ons eerste motief was echter om anarchie te veroorzaken en ondertussen niet gepakt te worden. We worden wereldwijd al van alles genoemd, van een criminele bende tot een stelletje klootzakken. Maar eigenlijk zijn we gewoon een paar jongens met te veel vrije tijd.

Lizard Squad’s campagne hield daar niet op want ze kwamen in september keihard terug met aanvallen op populaire games als FIFA, Call of Duty, Destiny, Madden en The Sims 4. Opnieuw lieten ze zien dat ze elke gameserver plat konden leggen. In oktober en november leek het opeens stil tot men begin december met het dreigement kwam om zowel Xbox Live als Playstation Network plat te leggen. Men beschreef zichzelf als Next Generation Grinch.

En toen waren daar opeens onze helden: The Finest Squad! Een groep hackers die besloot in oorlog te gaan met The Lizards Squad en zoals ze zelf zeiden:” we have the intention to bring cyber criminals to justice!”

finest-squad

Kort hierna brak Finest Squad in op Twitteraccounts en websites van leden van The Lizard Squad en gaf namen en foto’s vrij van deze boefjes. Voor elke hacker een nachtmerrie!

finest

Een voor een werden de leden van The Lizard Squad stil. Het is nog steeds niet bekend hoe Finest Squad dit voor elkaar heeft gekregen, maar vermoed word dat men gekeken heeft naar zwakke plekken in hun emails, Skype, Twitter en Web Hostingaccounts.

finest2

Finest Squad maakte echter wel bekend hoe Lizard Squad de servers van zoveel games konden plat leggen: door een tactische stroom van web verkeer naar enkel netwerk te laten stromen. Deze zielige aanvallen kunnen besteld en uitgevoerd worden op bestelling voor nog geen $300. Om te voorkomen dat deze aanvallen weer voor kunnen komen heeft The Finest Squad zwakke plekken in servers doorgegeven aan de gehackte bedrijven.

Onze kerst is gered, mag ik even een groot applaus voor deze helden?
KLAP KLAP KLAP KLAP KLAP KLAP KLAP KLAP!
En Microsoft, als jullie slim zijn nemen jullie deze heren in dienst!

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
mikeey284
mikeey284
9 jaren geleden

Fijne kerst lizard soep

mikeey284
mikeey284
9 jaren geleden

Fijne kerst lizard soep