Afgelopen juni is er al een bèta geweest voor de komende Halo Wars 2. Volgens de testers moest er nog behoorlijk wat veranderd worden. Gelukkig gaat dat ook gebeuren.

Volgens Halo Waypoint zal de nieuwe bèta begin 2017 online komen. Daar komt ook gelijk ander goed nieuws bij om de hoek kijken. De bèta zal namelijk voor zowel Windows 10 als Xbox One beschikbaar worden. Er is alleen nog niet bekend hoe en wanneer je jezelf kunt inschrijven voor de bèta.

De eerste verbeterpunten

De eerste bèta voor Halo Wars 2 was voor 343 Industries meer technische bedoeld. Hier wilden ze zien hoe de spelers het systeem vonden werken. En vooral welke technische aspecten nog opgepoetst moesten worden. De bèta ging zo vroeg in het proces al online zodat de producenten ook daadwerkelijk verbeteringen konden maken aan de hand van de feedback van de spelers. Op deze manier hebben de testers dus ook echt invloed gehad op de uiteindelijke game.

Een van de grootste problemen van de bèta was de ”connectivity”. Een heleboel spelers hadden er moeite mee om in het online netwerk te komen, of überhaupt om de bèta goed op gang te krijgen. Een ander probleem was dat een heleboel spelers de game in het Spaans te zien kregen. ¿Qué? Gelukkig zijn dit problemen die allemaal direct werden aangepakt, met iedere update ging het toch steeds beter met het spelen van de game.

Halo wars 2 gameplay

De gameplay ziet er gelukkig wel gelikt uit.

Behoorlijke veranderingen

Naast een aantal kleine dingen die moet worden veranderd hebben ze bij 343 vijf grote focus gebieden aangewezen. Binnen deze gebieden zullen de meeste aanpassingen worden gedaan.

  • Controls, dit zal vooral gaan om de controller layout en het instellen van jouw voorkeuren.
  • Leader abilities, veel spelers vonden dit concept behoorlijk vaag. Spelers die veel tijd in de game staken kregen meer powers dan anderen. Dit concept zal duidelijker en logischer worden voor alle spelers.
  • Bases, spelers vonden het niet duidelijk te vinden hoe veel schade een gebouw al had, voor zowel de verdedigende als de aanvallende partij. Ook wisten veel spelers niet hoe het zat met het upgraden/evolven van een gebouw. Dit is ook een kwestie van het duidelijker maken voor iedereen.
  • Resources and power, in de bèta kon je als beginnende speler eigenlijk alleen maar voorraden opbouwen en weinig energie steken in het krijgen van meer kracht. Dit was voor veel spelers een doorn in het oog. Daarom zal de balans tussen resources en power in de uiteindelijke game een stuk beter worden.
  • Population, ook moest de populatie van de spelers omhoog. De bèta ging online met een lagere populatie dan in de echte game, maar hij zal nog een extra stuk omhoog gaan.

Er komt nog meer

Uiteindelijk zijn dit natuurlijk niet alle veranderingen die er plaats gaan vinden. Ze zijn bij 343 hard aan de slag om de game tot in de details perfect te krijgen en dit schept daar al een goed beeld van. Met deze veranderingen wordt er tot aan de release gewerkt. Mocht je de game dus ergens spelen zoals bij de Gamescom volgende week, of een ander evenement, ga er dan niet vanuit dat dit direct allemaal is opgelost. Nog even geduld hebben dus!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments