We hebben het er ongeveer al tien jaar over, maar nu komt de Halo serie toch echt! Begin 2021 mogen we er van genieten want de serie wordt dan uitgezonden op netwerk ‘Showtime’, onderdeel van CBS.

Er zijn vele Halo fans op deze planeet. Sinds de start van het epische verhaal met Halo: Combat Evolved volgden vele delen (die niet allemaal even goed waren of zelfs slecht). Met een enorme fanbase kan het een goed idee zijn om een serie te maken over de franchise, of is de kans groot dat je wordt neergesabeld om de kwaliteit. Laten we echter niet op de zaken vooruit lopen en kijken naar wat deze serie dan precies is.

Halo Reach, maar dan anders

De serie vormt de basis voor het verhaal van Halo en is dus eigenlijk een voorloper op het grote verhaal. Je kan dus het beste denken aan Halo Reach gezien dat ook een prequel was op het Halo verhaal. Het is een goede zet, want als ze het verhaal van deel 1 t/m 3 zouden pakken, dan moet je volgens mij nog meer geld hebben dan nu en ga je helemaal je handjes branden aan de verwachtingen van de fans.

Mandatory Credit: Photo by Michael Buckner/Deadline/REX/Shutterstock (10188648bo) Pablo Schreiber – American Gods Deadline Contenders Emmy Event, Portraits, Paramount Theatre, Los Angeles, USA – 07 Apr 2019

In de game hebben we nooit het gezicht van onze geliefde soldaat Master Chief gezien, maar dat zal in de serie wel anders zijn. De acteur Pablo Schreiber (zie foto rechts) is gekozen om Master Chief te spelen en ik kan mij eigenlijk niet voorstellen dat hij zijn gezicht onder een helm zal houden waarbij we enkel de stem kennen.

Nog een bekende kop is die van Natasha McElhone die Cortana gaat spelen. McElhone vind ik persoonlijk een prachtige vrouw (ik ken haar vooral door de serie Californication), maar ik zie nog even niet waarom zij is gecast voor Cortana. Ze zal Cortana ongetwijfeld goed kunnen spelen, maar ik denk dat dit zo’n punt is waar we de visie van de regisseur maar moeten vertrouwen (Otto Bathurst – bekend van de eerste aflevering van Black Mirror, zo’n 3 afleveringen van Peaky Blinders en heeft verder nog niet echt grote klappers gemaakt).

Natascha McElhone rechts van andere bekende acteur, Kiefer Sutherland

Steven Spielberg?

Halo krijgt 9 afleveringen en later dit jaar zal de productie beginnen in Budapest. Er zal ongetwijfeld veel tijd nodig zijn voor de post-productie (computer effecten etc.), dus eerste kwartaal 2021 klinkt dan wel plausibel.

Aan het begin van deze serie aankondiging werden er grote namen gebruikt. Steven Spielberg zou ‘executive producer’ worden van de serie en dat is nog steeds zo. Het is echter de studio van Spielberg die dit doet.

Het is niet zo dat Spielberg dit project persoonlijk overziet. Het is wel goed nieuws verder, want zijn studio is natuurlijk gespecialiseerd in sci-fi en dat komt ten goede in Halo.

Verder is ook 343 Studios bij het project betrokken om een beetje het Halo gevoel in de gaten te houden. Misschien hadden ze dan beter Bungie kunnen bellen (grapje, veel mensen van 343 Studios zaten eerst bij Bungie).

Wie schrijft de hele boel bij elkaar? Kyle Killen. Zijn serie Mind Games, Lone Star en Awake hebben helemaal seizoen 2 niet gehaald helaas, dus we moeten ons vasthouden aan de hoop dat dit goedkomt. De reden dat er voor een niet doorgewinterde schrijver is gekozen is blijkbaar omdat het team ook focus wil hebben op de aspecten naast de grote sci-fi strijdvelden die we kennen. Wie zijn de soldaten onder het pantser van de Spartans? Als dat maar goed gaat…

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties