Halo 5 is nog niet eens uit en het is nu al bekend dat Halo 6 ergens in de komende jaren alweer in de winkels zal liggen. Franchise development director Frank O’ Connor praat zijn mond voorbij.

Voor de komende 20 jaar zijn er zelfs al plannen gemaakt over hoe en wat. Nu ligt er helaas geen volledig schema klaar met dikke films en een spin-off serie, maar wel voldoende plannen om 20 jaar aan games te kunnen vullen. De planning van Halo 6 is al begonnen, met een aantal serieuze punten, die helaas niet werden toegelicht door O’ Connor. Maar wat wel bekend is gemaakt is dat er in dit stadium al  geschreven wordt aan de verhaallijn van de game. Wat een behoorlijke prestatie is. 343 is nog nooit in de positie geweest om nú al te schrijven aan een game waarvan zijn voorloper nog niet eens in de winkels ligt. En zo’n positie is behoorlijk luxueus.

Er zijn dus al ideeën voor de komende 20 jaar, maar voor de komende 10 jaar zijn er zelfs al plannen met de verhaallijn van de games. Dit omdat de producers vonden dat ze na Halo 4 concrete plannen moesten maken voor Halo 5 en Halo 6. In het Halo universum zijn natuurlijk behoorlijk wat wegen te bewandelen waardoor er voor de producers veel keuze is in de verhaallijn van de komende games. Hierdoor is het besluit gemaakt dat de makers al vroeg een rode draad wilden vastleggen. Deze rode draad wordt alleen nog maar verder uitgewerkt, zodat Halo 6 nog meer in detail kan treden dan ooit tevoren.

”If you start making those stepping stones too rigid, then you’re not being realistic about the game development process. That process could change the story but we know what’s going to happen in the next game, and we kind of know what’s going to happen to the Master Chief ultimately.”

Dit zegt Frank O’ Connor over de Halo franchise, hieruit kunnen we concluderen dat Master Chief terug gaat komen. Maar ook dat ze het verhaal nog niet te veel willen vastleggen, dat is niet realistisch tegenover het proces van het maken van een game. Ze zijn nu op een punt waar het verhaal nog aangepast kan worden, maar waar ze in grote lijnen wel weten wat er gaat gebeuren en zelfs wat er misschien met Master Chief kan gaan gebeuren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments