Oei, Halo Infinite werd nou nog niet echt met gejuich ontvangen. Op de redactie zeiden we al dat Microsoft en 343 er beter aan zouden doen om de game uit te stellen en dat gebeurde. Nu zijn er geruchten dat de Xbox One-versie zelfs in zijn geheel geannuleerd is.

Het was een van de grootste speerpunten van de game. Of je nu een Xbox One S, X, Series X of pc had, Halo Infinite zou te spelen zijn. Er circuleren nu echter geruchten op het internet rond dat de versie voor de Xbox One gecanceld is.

Op het forum Resetera laat gebruiker ‘Sponger’ weten dat ze bij 343 intern hun handen vol hebben aan het optimaliseren van Halo Infinite voor de Xbox One S, de minst krachtige console waar de game op zou moeten verschijnen.

De huidige versie van Halo Infinite op de Xbox One S haalt bij lange na niet de 1080p (hij zit zelfs onder 900p) en hij heeft serieuze issues met het inladen van assets (nog veel erger dan wat je op de pc-demo zag)

De studio zou daarnaast ook nogal besluiteloos zijn over wat te doen. Ze zijn erop gebrand om van Halo Infinite de beste game uit de serie te maken en zouden daarvoor zelfs bereid zijn om de game nog verder uit te stellen, voorbij 2021 zelfs.

‘Sponger’ lekte in het verleden ook al informatie met betrekking tot Xbox Game Studios en had het hierbij ook bij het rechte eind. Voor nu is er echter geen enkele mogelijkheid om te verifiëren wat hij beweert, dus neem het bovenstaande wel met een paar korrels zout.

Zouden jullie er vrede mee hebben als de game nog verder uitgesteld wordt en de Xbox One-versie geannuleerd zou worden?

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
roko
roko
2 jaren geleden

Dan kunnen ze beter alle registers van het orgel opengooien en er een Series X exclusive van maken. Halfbakken rommel wordt al snel vergruist door de media en gamers.